Deel dit artikel
-

Multichannel gameformule Mediaoffer kopje onder

Het Nijmeegse Mediaoffer, een online game winkel met fysieke vestigingen en in 2010 nog ‘beste webwinkel van Nederland’, is failliet.

Mediaoffer.nl begon met dagaanbiedingen van games op de site, als een soort iBood. Uiteindelijk werd het een normale webwinkel, die in 2010 een Nationale Thuiswinkel Award kreeg in de categorie ‘beste kleine webwinkel’.

Vorig jaar werd een eerste fysieke winkel geopend in Nijmeegse Passage Molenpoort, maar het multichannelbeleid is kennelijk geen succes geworden. De gamewinkel hanteerde online prijzen. “De prijsvechters op het gebied van games vind je nu voornamelijk op het internet, in de normale winkels zie je dit maar weinig terug. Wij proberen hiermee een trend te doorbreken, gamen hoeft niet duur te zijn, ook niet in een echte winkel”, aldus Robin Gerrits, een van de directeuren van Mediaoffer, ongeveer een jaar geleden.

Het bedrijf had concrete plannen om in de loop van 2011 en 2012 meerdere winkels te openen in Nederland en in Vlaanderen. Zowel winkels in eigen beheer als franchise winkels stonden in de planning.

Uit de gedeponeerde handelsnamen blijkt dat het bedrijf plannen had voor talrijke andere onlineformules met onder meer tv, hifi, camera’s en foto-apparatuur.

Deel dit bericht

1 Reacties

mvdg

Dit is zonde. Mediaoffer is/was een prima webshop waar consumenten ook een goed gevoel aan overhielden. Het grote probleem ligt vermoedelijk in de zeer lage marges die er überhaupt al in de game-industrie zijn in combinatie met de lage verkoopprijzen die mediaoffer hanteerde. Koppel daar een relatief kleine naamsbekendheid aan vast en de teruglopende inkomsten uit entertainment en dan wordt het erg zwaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond