Deel dit artikel
-

MultiSafepay wordt acquirer van Bancontact

MultiSafepay is vanaf april 2016 acquirer van de Belgische betaalmethode Bancontact. Dat wordt dan standaard opgenomen in het menu met betaalopties die de Nederlandse paymentserviceprovider biedt.

Nederlandse webwinkels kunnen daarmee een Belgisch betaalsysteem gaan aanbieden en Belgische webwinkels kunnen uit een nieuwe leverancier voor lokale betaaloplossingen kiezen.

Olaf Geurs, CEO van MultiSafepay, beschrijft het doel van de rol als acquirer: “We zullen nu als acquiring processor direct de relatie en transactieverwerking met Bancontact verzorgen. Dat betekent dat zowel technisch, financieel als voor wat betreft service & support een klant maar één aanspreekpunt heeft: MultiSafepay.”

Het Amsterdamse bedrijf is niet nieuw op de zuidelijke markt, want is er sinds vier jaar actief met een lokaal verkoop- en serviceteam. Zij bedienden hun klanten tot nu toe met toegang tot onder meer Visa, MasterCard, Sofort Banking en vele andere betaalmethoden, maar niet de meest lokale smaak: Bancontact. Ook met Bancontact overigens, maar dat liep tot nu toe via een andere partij. Nu zijn de Nederlanders zelf acquirer geworden.

2015 was een recordjaar voor e-commerce in België en werd met een recordomzet van 8,2 miljard euro afgesloten. In het vierde kwartaal lagen de online bestedingen zelfs 8 procent hoger dan in het derde kwartaal, meldde belangenorganisatie BeCommerce eind vorige week.

Foto: arcadius (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Babsilou

Super! Wij zijn nu al heel tevreden van Multisafepay als paymentprovider voor onze webshop.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond