Deel dit artikel
-

2015 beste jaar ooit voor Belgische e-commerce

2015 was een recordjaar voor e-commerce in België en werd met een recordomzet van 8,2 miljard euro afgesloten. In het vierde kwartaal lagen de online bestedingen zelfs 8 procent hoger dan in het derde kwartaal, meldt belangenorganisatie BeCommerce.

Een aantal categorieën zoals speelgoed, maar ook consumentenelektronica, media & entertainment en gezondheidsproducten scoorden in het vierde kwartaal uitzonderlijk goed.

75 procent van de Belgische bevolking van 15 jaar of ouder heeft dit kwartaal online gewinkeld. Er werd 2,17 miljard euro online gespendeerd. In totaal staan er 22,35 miljoen online aankopen op de teller. Daarbij gaf de consument gemiddeld 97 euro uit per online aankoop. Patricia Ceysens, voorzitster van BeCommerce, spreekt over een ‘inhaalslag’.

De resultaten voor het vierde kwartaal liggen in lijn met die van de overige kwartalen van 2015. De piek in online aankopen, die verwacht werd na de terreurdreiging in november, is uitgebleven. De vooropgestelde grens van 7 miljard euro online bestedingen in 2015 werd ruim overschreden.

Wat betreft de online uitgaven werd er het meeste gespendeerd aan vliegtuigtickets, accommodatie en pakketvakanties. Ook hier was het een uitstekend kwartaal voor speelgoed met 58 procent van de totale uitgaven die in dit kwartaal online gespendeerd werden.

Vlaanderen

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Jos S

Als de logistieke dienstverleners ook nog eens sneller de nieuwe ontwikkelingen zouden volgen mbt. afleveren in het weekend en op zon en feestdagen en wat er aan gaat komen same day delivery dan zou Belgie nog veel harder groeien en zou het ook extra business brengen voor de logistieke dienstverleners. Bedrijven die vanuit Nederland leveren kunnen deze service wel ondersteunen.

Jacob Eeckhout

Bedankt voor het artikel. Heb je ook cijfers over hoeveel percent van deze omzet in Belgische ecommerce (vs buitenlandse) werd gegenereerd?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond