Deel dit artikel
-

Musical.ly wisselt van eigenaar voor miljard dollar

Het Chinese ByteDance Technology legt zeker achthonderd miljoen dollar op tafel om de karaoke-app Musical.ly te kopen. De koper gebruikt machine learning-technieken voor contentcreatie, -aggregatie en -distributie op mobiele platformen.

Met Musical.ly krijgt de nieuwe eigenaar een app in handen die mateloos populair is onder met name jongere meiden. Het voor anderen en samen zingen is meer een sociale activiteit dan een muziekapp rondom de camera.

Exacte financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar Bloomberg en de Wall Street Journal houden het op een bedrag van tussen de achthonderd miljoen en een miljard dollar. Ze baseren zich op bronnen rondom het bedrijf.

De drie jaar oude karaoke-app zou rond de zestig miljoen maandelijkse gebruikers hebben, maar de explosieve groei zou inmiddels achter de rug zijn. Ondanks dat legt de nieuwe, Chinese eigenaar rond de 15.00 dollar per gebruiker op tafel. De muziekdienst zelf verdient nog geen geld. Er zijn wel exploitanten die zich op het platform begeven, zoals Onlane in Nederland. Zeker in Nederland is er vooralsnog amper interesse voor het platform.

Tot de verkopende investeerders in Musical.ly behoren, naast de oprichters Alex Zhu (foto) en Luyu Yang, ook GGV Capital, Greylock Partners en de Chinese tak van Susquehanna International (SIG).

Het is dit keer geen Amazon, Facebook, Google of Twitter dat een populaire socialentertainmentapp koopt maar een partij die in het westen grotendeels onbekend is. ByteDance Technology wordt door investeerders echter op twintig miljard dollar gewaardeerd. Tot de investeerders behoren de Chinese tak van Susquehanna International, DST van Yuri Milner en Sequoia Capital.

ByteDance [?] is ontwikkelaar van een in China populaire nieuwsapp. Die verzamelt, bewerkt en verspreidt nieuws uit derde bronnen met slimme technologie. Toutiao heeft dagelijks 120 miljoen gebruikers die elk gemiddeld 74 minuten per dag doorbrengen in de appp.

Met deze overname wil de koper zijn werkterrein verbreden, het bereik vergroten en zijn advertentietechnologie aan het werk zetten. Eerder dit jaar kocht het bedrijf uit Peking de socialvideo-app Flipagram uit Amerika.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

13 Reacties

TEGENNIEUWEEIGENAAR - IC

Die eigenaar heeft besloten om kinderen onder de 13 dat die er nie meer op moge?

dirk

hy , wrm worden de kinderen onder de 13 jaar eraf gedaan ?!

Ilana

Ehh… Ik ben ouder dan 13… Maar… Waarom doen ze dit! Dit moet echt stoppen! Er zijn meisjes die zo lang hebben moeten ” werken ” om veel volgers en fans te hebben… En de nieuwe eigenaar verprutst dat allemaal!
Please ” nieuwe eigenaar ” : doe dit niet! Je kwetst er echt heel veel meisjes mee?

Erwin Boogert

Kan geen exact antwoord geven, maar wel richting om je zoektocht naar een antwoord mee voort te zetten.

In Amerika heb je sinds 1998 de wet ‘Children’s Online Privacy Protection Act’. Die verbiedt bedrijven om persoonsgegevens van kinderen jonger dan 13 jaar te verzamelen en verwerken. Aangezien Musically zich ook op de VS richt, zal die regel in de gebruiksvoorwaarden zijn opgenomen.

1) https://www.ftc.gov/enforcement/rules/rulemaking-regulatory-reform-proceedings/childrens-online-privacy-protection-rule
2) https://en.wikipedia.org/wiki/Children%27s_Online_Privacy_Protection_Act

Vermoedelijk komt daar deze leeftijdsgrens vandaan.

Hoe de regels in Nederland exact zijn, kan ik zo 1-2-3 niet goed herleiden. Maar de volgende passage van de site van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft een eerste houvast (de AVG is de nieuwe wet persoonsgegevens die in 25 mei 2018 ingaat) in je zoektocht naar een antwoord:

“De AVG biedt EU-landen de mogelijkheid om de grens voor toestemming bij online verwerkingen bij 13 jaar te leggen. Van die mogelijkheid wordt in Nederland waarschijnlijk geen gebruik gemaakt.”

3) https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieuws/mag-ik-onder-de-avg-gegevens-van-kinderen-verwerken

Voor een nauwkeurig antwoord lijkt het me raadzaam de Autoriteit Persoonsgegevens te bellen. Die hebben iedere werkdag behalve woensdag telefonisch spreekuur van 10.00 tot 12.00 uur en zijn bereikbaar op telefoonnummer 0900-2001201.

je moederrr - klachten

dit is hayek on eerlijk mensen doen best enzo lisa and lena zijn 13 en dan wordt hun acc tog ook verwijdert en nina schotpoort en kim schotpoort elisa enzo denk je dit is normaal vraag eerst toestemming aan de mensen die musically hebben of ze het willen of niet en musically is net 1 van de beroemdste apps ter wereld dus dan word het van plaats 9 zeker naar de 100 plaats het is echt erg ps follow @shufflegirlsdances omdat we zijn gehackt help ons met de fans en gelijk @swendelijn en de belangrijkste @dominika_vdb als je er niet mee eens bent follow ons bye 🙁

Erwin Boogert

Uh?

Lilly - Kakjes

Hij is supper poep die nieuwe beheerder van musically hier voor was alles perfect en mijn vriendin was vet goed en nu heeft hij alles verpest want haar acount is verwijdert????????????????????????????????

Julot lambert

Ga je da keer nie doen vorte chinees je mag da nie doen iedereen heeft er hard voor moeten werken dus a.u.b doe het niet

Wendy

De musically van mijn dochter werd ook verwijderd. Ze is er echt niet goed van. Heel spijtig want ze had heel hard gewerkt en al 70k likes verzameld. Haar nieuwe account is @hailey.zimmer wil iemand haar volgen?

Anthe

Ugh ik heb net een update gehad. Mslly is helemaal veranderd. Ik vind shet super stom. Als mijn privé’s zijn weg. Alle problemen zijn geen eens opgelost. Stomme filters. Je kan geen eens bij filter en alles filters zijn nep en lelijk. Ik heb nog zo veel te zeggen. Mslly was mijn favoriete app nu heb ik verwijderd ik vond het echt stom. Hij was perfect nu neit meer. Klinkt miss heel dom maar ja zit een heel lang verhaal achter bij mij

Franciska

De update die er is gedaan is niet leuk ik . De tekst die he schrijft staat er niet op en alle prive ’s zijn ALEMAAL weg .ik meen het doe er wat mee die het gewoon terug zoals het was

Tess van Zanten

Ik vind het niet kunnen dat er zo veel accounts worden verwijderd. Daar hebben ze allemaal zo veer werk voor gedaan en dan is dat uiteindelijk allemaal voor niets. mijn account is ook verwijderd. Daar ben ik helemaal niet blij mee, want alle musicallys zijn ook herinneringen en nu zij al me gegevens en musicallys HELEMAAL WEG . .
___

Anna rosa - Tik tok

??????

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond