Deel dit artikel
-

Muziekdownloads halen geluidsdrager in

Voor het eerst hebben digitale muziekdownloads en streaming audio de verkopen van geluidsdragers ingehaald. Digitale muziek is goed voor 55,5 procent van de muziekomzet in Engeland over het laatste kwartaal.

De groei is opvallend, omdat digitale verkopen wereldwijd ‘slechts’ 31 procent kunnen claimen (volgens cijfers uit 2011). De omzet in Engeland groeide met 23,6 procent naar 86,5 miljoen pond. De fysieke geluidragers verloren 15,1 procent omzet en eindigden op 69,3 miljoen pond.

De verkoop van digitale albums is met 22,7 procent gestegen naar 35,9 procent. De meeste groei kwam echter van abonnementen op streamingdiensten, zij het dat de omzet van 9 miljoen pond nog bescheiden is. Bij diensten als Spotify, waarbij reclame de kosten (deels) dekken, was sprake van 20 procent groei en een omzet van 3,4 miljoen pond.

De cijfers zijn goed nieuws, vooral er sprake lijkt te zijn van autonome groei en niet van substitutie, met andere woorden louter de vervanging van fysieke cd’s door onlinediensten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond