Deel dit artikel
-

Myspace ontslaat 300 man buiten VS

MySpace ontslaat na een forse ontslagronde in de VS nu ook 300 medewerkers op zijn internationale kantoren. Tweederde van het buitenlandse MySpace-personeel raakt nu zijn baan kwijt.

Dat meldde MySpace dinsdag, nadat een brief van de nieuwe directeur Owen van Natta over de ontslagen uitlekte via weblogs.
In totaal werken er 450 mensen voor MySpace op de internationale kantoren. Vorige week maakte de profielsite al bekend dertig procent van zijn Amerikaanse medewerkers te ontslaan. In totaal gaat het om 700 ontslagen onder de 1800 werknemers.
Slinkend marktaandeel
De reorganisatie is nodig doordat MySpace de laatste maanden tegenvallende bezoekerscijfers noteert. De site verliest snel marktaandeel ten opzichte van onder meer Facebook. De bezoekersaantallen van MySpace lopen zelfs terug, meldde de Wall Street Journal onlangs. MySpace staakte in oktober 2008 al zijn verkoopactiviteiten in Nederland.
MySpace werd in 2005 overgenomen door News Corp. van mediamagnaat Rupert Murdoch. De profielsite is onderdeel van Fox Interactive, een bedrijf van uitgever News Corp. Onder die digitale poot vallen ook Photobucket, Fox Sports Interactive, IGN, Rotten Tomatoes en AskMen.
Bruno’s MeinSpace
De comedian Sacha Baron Cohen, bekend van Borat, moet de bezoekcijfers van MySpace de komende weken gaan opkrikken. Binnenkort start de site met een grote campagne rond de nieuwe film van Baron Cohen over Bruno, een homoseksuele Oostenrijkse verslaggever. Bruno heeft inmiddels 350 duizend contacten op ‘MeinSpace’, zoals hij de site noemt. 
Maar ondanks de deal met MySpace, die volgens Adage onder meer bestaat uit de overname van de MySpace-homepage binnenkort, is Cohen als Bruno ook erg actief op Facebook en Twitter. Bruno’s profielpagina op Meinspace.com linkt in Nederland overigens door naar de voorpagina van MySpace Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond