Deel dit artikel
-

Na investering Mediahuis lonkt Wayne Parker Kent weer naar Duitsland

Plannen van de Nederlandse online uitgever Wayne Parker Kent om een Duitse tak in Hamburg op te zetten zijn niet gelukt. Dat vertelde directeur Slaven Mandic een dezer dagen bij Fast Moving Targets. ‘We wilden de Nederlandse organisatie niet in gevaar brengen.’

Najaar 2015 kondigde Mandic in Emerce aan dat hij naar Hamburg af zou reizen om een Duitse organisatie van de grond te tillen. Duitsland liep zeker vijf jaar achter op Nederland en Mandic hoopte er een blauwdruk te kunnen ontwikkelen die ook voor andere landen gebruikt zou kunnen worden. Sander Stallinga zou het roer van de Nederlandse organisatie overnemen.

Het is niet gelukt, vertelt Mandic nu. ‘We hebben het op allerlei manieren proberen vorm te geven, onder meer via joint ventures met lokale uitgeverijen, maar we waren meer met de organisatie bezig dan met de vraag hoe we deze markt inhoudelijk zouden gaan bestormen.”

Ook financieel werd het lastig. “We wilden de Nederlandse organisatie niet in gevaar brengen, daarom zijn we recentelijk naar financiering gaan zoeken.”

In mei werd bekend dat het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis (de toekomstige eigenaar van TMG) voor een onbekend bedrag gaat investeren in Wayne Parker Kent. Met die investering durft Mandic het Duitse avontuur wel weer aan, zegt hij.

Wayne Parker Kent is het bedrijf achter onder meer NSMBL.nl, Culy.nl, Manners.nl en Famme.nl en eigenaar van marketingbureau WPK The Agency.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond