Deel dit artikel
-

NDC Mediagroep naar ideële stichtingen

NDC Mediagroep, uitgever van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden, komt in handen van twee ideële stichtingen: FB Oranjewoud en Je Maintiendrai. Ook de ING Corporate Investments doet mee. Partijen verwachten op afzienbare termijn tot een transactie te komen.

NDC Mediagroep is de grootste uitgever van kranten in het noorden van Nederland, maar exploiteert ook diverse websites, waaronder Coachvanhetjaar.nl en Autocircuit.nl, naar eigen zeggen dé occasionsite voor Noord-Nederland. De noordelijke krantenuitgever stond sinds voorjaar 2012 in de etalage, omdat het moederbedrijf NDC/VBK gebukt gaat onder een schuld van 180 miljoen euro. Aflossing werd na het invallen van de economische crisis een onmogelijke opdracht. Bij NDC mediagroep werken 750 mensen.

In een verklaring heet het: ‘De verzelfstandiging van NDC mediagroep past bij het karakter van de onderneming en maakt het mogelijk in de komende jaren uitvoering te geven aan de eigen missie en de bedrijfsstrategie van de onderneming.’

Volgens Theo van der Raadt, Voorzitter Raad van Bestuur NDC|VBK de uitgevers, is het een logische consequentie van de keuze die NDC|VBK eerder heeft gemaakt om zijn drie hoofdactiviteiten ieder strategisch en operationeel op eigen benen neer te zetten. Eerder zijn de boekendivisie VBK en de onderwijstak Thieme uit de holding gehaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond