Deel dit artikel
-

Nederland en Japan gaan samenwerking aan voor smart industry

Nederland en Japan hebben tijdens een driedaagse virtuele handelsmissie afgesproken om samen te werken aan het versterken van smart industry in beide landen. Deze sector, waarin het benutten van innovatieve, digitale technologieën in de industrie centraal staat, biedt beide landen veel kansen op toekomstige inkomsten en banen.

Staatssecretaris Keijzer en de Japanse minister Yasumasa Nagasaka (Economie, Handel, Industrie) spraken tijdens de missie over intensivering van de samenwerking bijvoorbeeld op het gebied van sleuteltechnologieën en halfgeleiders. Dit gesprek markeerde ook de start van de Nederlands-Japanse smart industry dialoog. Dit langjarige initiatief heeft als doel om bijvoorbeeld gezamenlijk de (productie)kosten terug te brengen van industriële chips. Deze vormen een belangrijke basis voor groei van deze sector.

Ook hebben beide landen afgesproken om te onderzoeken of toeleveranciers van high tech industrie elkaar kunnen aanvullen, zodat toeleveringsketens slim gecombineerd kunnen worden. Japanse bedrijven hebben aangegeven graag te willen samenwerken met onder andere Brainport Industries in Eindhoven en 3D Makerzone in de regio Haarlem-Amsterdam.

Ook ondertekenden tijdens de missie de brancheorganisaties Holland Fintech en Fintech Association of Japan in aanwezigheid van de staatssecretaris samenwerkingsafspraken. Fintech is een snelgroeiende sector waarin met digitale technologie innovatieve financiële producten en diensten worden ontwikkeld die de manier waarop we met geld omgaan vereenvoudigen en versnellen.

Bijna 600 Nederlandse en Japanse bedrijven, kennisinstellingen en organisaties namen onder leiding van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) deel aan de missie met als thema digitale economie.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond