Deel dit artikel
-

“Nederland slecht beveiligd tegen nieuwe typen virussen”

Van de Nederlandse bedrijven is 43 procent niet voorbereid op aanvallen van nieuwe typen virussen en wormen, zoals SoBig.F en Blaster. Dit zegt McAfee, onderdeel van Network Associates. Nederland scoort daarmee het slechts in een onderzoek in vijf Europese landen.

McAfee is zelf actief als leverancier van producten voor beveiliging en onderzocht daarmee dus de eigen markt. Het ondervroeg 200 verantwoordelijken voor beveiliging in zowel Duitsland, Frankrijk, Zweden, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Het onderzoek is in augustus gehouden, meldt Reuters, nadat Sobig.F en Blaster al een spoor van vernieling hadden getrokken. Blaster en soortgenoten worden gerekend tot de 'blended threats', aangezien ze niet alleen de computer zelf ontregelen, maar ook schade toebrengen aan het netwerk.

Van de ondervraagden gaf 28 procent aan geen voorbereidingen te hebben getroffen tegen dergelijke 'blended threats'. Het slechtst scoorden de Nederlandse bedrijven, van hen gaf 43 procent aan niet voorbereid te zijn op een dergelijke aanval. Bij de ondervraagden uit het Verenigd Koninkrijk was dit 42 procent, terwijl Duitsland het beste scoorde met 12 procent.

Engelse bedrijven blijken het slechtst voorbereid op spam. 40 procent van de ondervraagden zei dat er in het bedrijf geen spamfilter geinstalleerd was, 28 procent gaf aan geen plannen te hebben omdat in de komende twaalf maanden ook te doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond