Deel dit artikel
-

Nederland in top 4 van landen met de meeste botnet servers

Nederland staat in de Top 4 van landen met de meeste botnet control servers. In voorgaande kwartalen stond Nederland op dit gebied nog op een zesde plaats. Dat blijkt uit het kwartaalrapport van McAfee Labs over het vierde kwartaal van 2015.

Net als veel andere online beveiligers constateert ook McAfee dat de hoeveelheid nieuwe ransomware flink toeneemt, na een lichte vertraging halverwege 2015.

Open source ransomware code en ransomware-as-a-service maken het steeds makkelijker om aanvallen uit te voeren. Sommige van deze campagnes leveren miljoenen dollars aan losgeldbetalingen op.

In het vierde kwartaal van 2015 werd maar liefst 72 procent meer nieuwe mobiele malware gedetecteerd dan in het derde kwartaal.

Daarentegen is het aantal nieuwe rootkit-varianten sterk afgenomen. Volgens McAfee Labs is dit het gevolg van het feit dat steeds meer klanten pc’s met 64-bit Intel-processors gebruiken, in combinatie met een 64-bit versie van Windows. Deze combinatie biedt een betere bescherming tegen aanvallen.

ad3632e4-9c60-4872-a5a0-e77f61b76d9f

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond