Deel dit artikel
-

Nederland vierde op lijst herkomst cyberdreigingen

Nederland scoort nog altijd hoog als het gaat om de herkomst van cyberbedreigingen. Ons land staat op een vierde plaats, volgens het  jaarlijkse Internet Security Threat Report (ISTR) van Symantec.

Alleen India, de VS en China scoren nog hoger. Die dubieuze positie heeft Nederland ongetwijfeld te danken aan de geavanceerde infrastructuur.

Malware geldt als de meest voorkomende vorm van infectie in Nederland, met een op de 281 geinfecteerde e-mails. Ransomware is met 36 procent gegroeid. Ransomware heeft zich van PC’s naar smartphones, Mac- en Linux-systemen verspreid en is in 2015 verdrievoudigd tot bijna 291.000 aanvallen in Nederland.

Het onderzoek laat ook een organisatorische verschuiving zien onder cybercriminelen. Zij  zetten professionele ondernemingen op om de efficiëntie van hun aanvallen tegen consumenten en bedrijven te vergroten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jacob Lageveen

Nederland heeft hele grote datacenters en er staan veel servers gehost in Nederland. Vanzelfsprekend zal er dus ook de meer cybercrime zijn. De servers moeten toch ergens gehuurd worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond