Deel dit artikel
-

Nederland voorop met adoptie hybride cloud

De wereldwijde adoptie van hybride cloud groeit gestaag: gemiddeld maakt meer dan een kwart van de ondervraagden gebruik van hybride cloudtechnologie. Nederland steekt daar ruim bovenuit met een percentage van 36 procent. Samen met het Verenigd Koninkrijk staat ons land bovenaan bij het adopteren van hybride cloud. Dit blijkt uit onderzoek dat EMC heeft laten uitvoeren onder 10.451 IT-beslissers over de hele wereld.

De adoptie van de hybride cloud is sinds 2013 gegroeid met 9 procent. 27 procent van de organisaties maakt er al gebruik van en de adoptie is het hoogst in de EMEA-regio (28 procent), gevolgd door Latijns Amerika (24 procent) en Azië, de Pacific en Japan (24 procent).

Bijna twee derde van de respondenten wereldwijd geeft aan dat er behoefte bestaat aan het gebruik van hybride cloud vanwege de flexibiliteit en veiligheid.

De cijfers voor adoptie van de publieke cloud liggen anders. Zo is maar 16 procent van de ondervraagden bereid elk soort applicatie onder te brengen in de cloud.

De applicaties waarvan het grootste deel zegt dat ze niet in de publieke cloud thuis horen zijn: financiële planning (39 procent), human capital management (35 procent) en ERP (32 procent).

Opkomende markten zijn gereserveerder ten aanzien van de risico’s die eraan verbonden zijn. Daartegenover staat dat deze markten positiever zijn over de hybride cloud. 79 procent geeft aan dat ze grote, competitieve voordelen verwachten van cloud, mobiel, sociale media en Big Data. In de ontwikkelde landen is dat 75 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond