Deel dit artikel
-

‘Nederlander huiverig voor betalen met Bitcoin’

Nederlanders hebben blijkbaar weinig vertrouwen in online sites waar men kan betalen met cryptovaluta. Bijna zeven van de tien zegt minder snel gebruik te maken van een online platform dat cryptomunten accepteert als betaalmiddel. Dat blijkt uit onderzoek van betaalverwerker Stripe.

Wie online iets koopt, wil vooral snel en makkelijk kunnen betalen. Ruim de helft van de Nederlanders haakt af als het invoeren van betaalinformatie te lang duurt. We zijn wat dat betreft blijkbaar ongeduldiger dan onze oosterburen: van de Duitse respondenten gaf minder dan de helft aan dat ze een online marktplaats verlaten als het betalen te lang duurt.

Er is een sterke interesse in online platforms onder Nederlandse consumenten, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. Nederlandse consumenten wisten ruim 145 verschillende online marktplaatsen te noemen, onder meer op het gebied van retail, bezorgdiensten, autodelen, crowdfunding en huishoudelijke diensten. In heel Europa werden zelfs ruim 500 verschillende platforms genoemd.

Gemak staat voorop bij het gebruik van dergelijke platforms. Eenmaal besteld, willen we onze orders online kunnen volgen of zo nodig annuleren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond