Deel dit artikel
-

Nederlander kijkt meer tv, vooral uitgesteld

Het percentage uitgesteld kijken binnen zes dagen na de uitzenddag is vorig jaar gestegen van 2,9 procent (2011) naar 3,2 procent van de totale kijktijd. Dat meldt de Stichting Kijkonderzoek.

De Nederlander keek in 2012 gemiddeld per dag 196 minuten televisie (3 uur en 16 minuten). In 2011 was dit 191 minuten (3 uur en 11 minuten). Een groei van 2,5 procent, overigens mede dank zij de vele sportevenementen (WK schaatsen Allround, EK Voetbal, Olympische Spelen) en slecht weer in de aprilmaand.

‘Boer zoekt vrouw’ van 11 november 2012 is het meest uitgesteld gekeken programma’s via het televisiescherm met 448.000 kijkers. Ruim één op de tien kijkers bekeek deze uitzending uitgesteld.

De toplijst SKO WEB-TV (meest gestarte streams op internet) wordt overigens aangevoerd door ‘Wie is de Mol van 12 januari 2012, met 330.933 binnen een week opgevraagde streams. Het complete overzicht hier.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

SmartTVNieuws

En dan zijn alle downloads of streams van series, films of bijvoorbeeld voetbalwedstrijden nog niet eens meegenomen. En waarschijnlijk ook niet de premiumkanalen van YouTube of de content die via settopboxen, Smart TV sticks of game consoles worden gekeken.

Ook grappig om te zien dat het steeds lastiger wordt om televisie te definiëren. Want wat is nog het verschil tussen het uitgesteld kijken van een aflevering van een serie en het afspelen van dezelfde aflevering van een DVD?

Rudi

Het percentage ligt inderdaad veel hoger. Wat dat betreft lijkt UPC met Horizon op de goede weg. Deze provider lijkt flink in te zetten op de integratie van de diensten. Want inderdaad kan TV straks niet meer gedefinieerd worden zoals vroeger.

hanco naninck

De Nederlander heeft de laatste jaren bijna alles uitgesteld: betalingen, kinderen (te duur) en andere belangrijke beslissingen zoals aankoop van een huis of een (te dure) echtscheiding. Dat hij tenslotte zijn televisie kijken uitstelt, is daarom niet verwonderlijk. Het is allemaal niet meer te behappen als je het ‘druk druk’ hebt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond