Deel dit artikel
-

Nederlander is meer gaan videobellen, online winkelen, chatten en appen

De groei van digitale media is in coronajaar 2020 in een stroomversnelling gekomen. Met name het gebruik van videobellen, online winkelen, chatten en appen, bellen en het volgen van nieuws op nieuwssites en nieuwsapps is sinds de uitbraak van het coronavirus fors toegenomen en dat zorgt voor een verschuiving in de mediaconsumptie binnen Nederland. Dit blijkt allemaal uit het onderzoek ‘Trends in Digitale Media’ dat onderzoeksbureau GfK jaarlijks uitvoert onder Nederlandse internetgebruikers.

Driekwart van de Nederlanders doet al aan videobellen. Vier op de tien Nederlanders is hier sinds de uitbraak van het coronavirus vaker gebruik van gaan maken.

Onder 18-34 jarigen is zelfs meer dan de helft (53 procent) vaker gaan videobellen.

Hoewel 65-plussers minder vaak dan andere leeftijdsgroepen aangeven dat het gebruik van videobellen is toegenomen (23 procent), is het gebruik ook onder deze leeftijdsgroep erg hoog. Meer dan de helft van de ouderen maakt weleens gebruik van videobellen.

Bijna drie op de tien Nederlanders is ook meer gaan chatten/appen sinds de coronacrisis. Het gebruik van deze communicatievorm is met 96 procent onder internettende Nederlanders onverminderd hoog.

WhatsApp is veruit het grootste platform in deze categorie, gevolgd door Facebook Messenger. Het gebruik van chatten/appen is het meest toegenomen onder 13-17 jarigen (46 procent).

Naast videobellen en chatten/appen zijn veel Nederlanders meer gaan bellen sinds afgelopen maart. Maar liefst een kwart van de Nederlanders geeft aan dit meer te zijn gaan doen.

Naast het intensievere gebruik van de smartphone is er volgens GfK een toename in het bezit van slimme televisies, smartwatches en smart speakers te zien.

Met name op smartphones en smart speakers is het gebruik van virtuele assistenten zeer divers. De meest gebruikte functionaliteiten op smart speakers zijn het luisteren naar de radio, streamen van muziek en het bedienen van andere apparaten in huis.

Op smartphones worden virtuele assistenten het vaakst gebruikt voor bellen, het zoeken naar informatie en voor weer & verkeer.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

marco - marcobouman.com

Dit verbaast me niets.
En wellicht is dit wel de positieve kant van Corona.
Bij mijn webshop klanten zie ik ook de groei zeer zeker terug.

Groetjes,
Marco

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond