Deel dit artikel
-

Nederlander ziet in Bitcoin nog niet het nieuwe goud

Een vijfde van de cryptobeleggers startte in de afgelopen 15 maanden. Toch is nog lang niet iedereen overtuigd van het ‘nieuwe goud’. Als mensen kunnen kiezen, dan kiest minder dan 6 procent bitcoin, de helft gaat voor goud en de rest heeft geen voorkeur. Dat blijkt uit onderzoek van Investeerders.nl

Ondanks enorme koerssprongen en grote doorbraken blijven Nederlanders sceptisch over cryptovaluta. Uit het onderzoek blijkt dat 29 procent van de respondenten geen vertrouwen heeft in crypto als investering, en 27 procent weinig. En 63,7 procent van de ondervraagden geeft aan niet in crypto te beleggen en dat ook nooit te gaan doen.

Als hoofdreden geven de meeste mensen aan dat ze er simpelweg onvoldoende kennis over hebben (36%). 22,5 procent heeft geen vertrouwen in een positief rendement of weet niet goed hoe ze dit op een veilige manier kunnen doen (13,5%). Verder denkt 14,1 procent niet genoeg geld te hebben om de investering te kunnen doen.

Toch groeit het aantal beleggers wel. Van de ondervraagde mensen die beleggen in crypto’s is een op de vijf daarmee in het afgelopen jaar of dit jaar gestart. Hiervan is weer een op de vijf zelfs in de eerste twee maanden van 2024 gestart. Daarmee lijkt er een nieuwe groep met crypto-investeerders te ontstaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond