Deel dit artikel
-

Nederlanders op de Britse online markt – verslag

Een Nederlands bedrijf aan de andere kant van het kanaal. Affiliate marketingebedrijf TradeTracker doet de komende periode verslag van de eerste, soms lastige, stappen op de Britse markt.

"Op één oktober is TradeTracker gestart in Engeland. De reden is simpel: Nederland is een relatief kleine afzetmarkt. En ook voor groei binnen Nederland is deze stap nodig. Buiten dat is de gang naar het buitenland voor medewerkers gewoon een erg leuk avontuur."

"Na het uitvoeren van een marktonderzoek, het bepalen van de strategie en het schrijven van verschillende plannen, moeten formele zaken worden geregeld. Om dit te regelen zijn alle bij de uitbreiding betrokken medewerkers een tijdje terug naar Londen gegaan, om daar een week te verblijven in een hotel."

"Het regelen van de formele oprichting van TradeTracker UK, zoals het openen van een bankrekening en het krijgen van vestigingsadres voor het bedrijf lijkt misschien eenvoudig. In de praktijk valt dit tegen. Zo is het openen van een bankrekening niet mogelijk zonder vestigingsadres. En is het niet mogelijk om een vestigingsadres te krijgen zónder bankrekening. Na dagen van communiceren met banken en andere instanties werd uiteindelijk een oplossing gevonden. We vonden een locatie aan Canary Wharf en vervolgens ook een bank."

"Het Openbaar Vervoer binnen Londen werkte niet altijd mee bij het uitvoeren van onze activiteiten. Buiten het centrum van Londen is het erg lastig om de reistijden juist in te schatten waardoor we er niet altijd in slaagden op tijd op een afspraak te verschijnen."

Terug in Nederland
"Na deze week van hard werken stond de terugvlucht op het programma. We waren even vergeten hoe overvol het centrum van Londen kan zijn, waardoor de bestelde taxi vrij laat op het vliegveld arriveerde. Normaal gesproken was er niets aan de hand geweest, maar dit keer hadden we een probleem. Door de enorm strenge bewaking op het vliegveld, arriveerden we niet op tijd bij de gate en vertrok het vliegtuig zonder ons. Gelukkig waren er nog enkele plekken vrij in een vliegtuig dat enkele uren later zou vertrekken, waardoor we na het kopen van nieuwe tickets alsnog naar huis konden."

"Eenmaal terug in Nederland gingen we direct weer aan de slag om de operationele zaken van de grond te krijgen en moest er gebouwd worden aan onze core business, namelijk het opzetten van een affiliate netwerk (sites die advertenties plaatsen, red.)".

"Het starten van zo'n netwerk is niet gemakkelijk aangezien je met twee verschillende typen klanten te maken hebt en ze niet zonder elkaar kunnen (de kip en het ei). Het is erg belangrijk dat er zo spoedig mogelijk voldoende adverteerders zijn, echter zonder de beschikbaarheid van een groot netwerk aan affiliates (sites die advertenties plaatsen) heb je adverteerders weinig te bieden."

"Het is dus belangrijk om direct op twee fronten te strijden. Aangezien deze beide fronten elkaar ook nog eens verstevigen is dit geen gemakkelijk verhaal. Heb je geen adverteerders beschikbaar, dan zullen weinig affiliates de moeite nemen om zich bij het netwerk aan te sluiten. Heb je aan de andere kant geen affiliates beschikbaar, dan zullen adverteerders ook snel afhaken."

"Hoe hebben we dit aangepakt? We zijn begonnen met de adverteerders, die zijn aangesloten bij TradeTracker, en als bedrijf ook actief zijn in Engeland. Wij hebben hun een aanbod gedaan, om een eerste groep adverteerders te hebben."

Partner
"Verder zijn we op zoek gegaan naar een partner met kennis van de Engelse markt en persoonlijke contacten. Dat, omdat persoonlijk contact een belangrijke factor is binnen de affiliate marketing markt. Na uiteindelijk verschillende voorstellen te hebben ontvangen van verschillende bureaus, werd één partner uitgekozen. Deze ondersteunt TradeTracker bij de start en begeleidt haar eerste campagne in Engeland: Shoestring.co.uk."

"We bouwen nu samen met deze partij aan een groot en kwalitatief goed netwerk van affiliates. Intussen zijn er honderden mailtjes de deur uit gegaan en zijn er honderden telefoontjes gepleegd. De aanmeldingen komen inmiddels binnen."

Wordt vervolgd

Foto door: ian-n (CC)

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Virginie Gras

Enkele maanden geleden zijn wij met onze website met overzicht van luxe kampeervakanties ook de Engelse markt opgegaan, in navolging van ons Nederlandse succes. Wij werken in Nederland naar volle tevredenheid samen met veel kampeerorganisaties via affiliate overeenkomsten, en zijn zo ook in GB gestart.  Onze ervaringen tot nu toe zijn dat de GB internetmarkt in onze reiswereld chaotisch en versnipperd, en vooral onprofessioneel is. Er zijn al veel aanbieders op de affiliate markt, maar die kunnen nog veel leren. Denk aan bv rapportage, maar ook aan simpele zaken als de cheque(!) die wij iedere maand ontvangen. Dat betekent extra werk en kosten, en men wil/kan dat niet veranderen in een simpele banktransactie.  Voor ons is dit ook een avontuur, want een grotere markt betekent niet automatisch een groter succes. Cultuur, koopgedrag op internet, concurrentie, acceptatie en nog tientallen redenen die we -nog- niet kunnen overzien zijn bepalend.  Tradetracker en wij blijven ter verbetering in ieder geval de ervaringen uitwisselen, Virginie Graswww.huurtent.nlwww.rentamobilehome.co.uk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond