Deel dit artikel
-

Nederlanders voorop met online bankinggebruik

Van alle Europeanen maken Nederlanders het meest gebruik van de mogelijkheid om te internetbankieren. Meer dan de helft van alle Nederlanders regelde in februari online hun bankzaken af. In Rusland werd er het mins gebruik gemaakt van online bankieren, slechts zes procent van de bevolking bezocht daar een online banksite.

Dat blijkt uit het eerste onderzoek van ComScore naar bezoekcijfers van online banksites in Europa. Van de Europese internetbevolking, ouder dan 15 jaar, bezocht een derde in februari een dergelijke site, 104 miljoen internetters in totaal.

De best bezochte site was die van de Franse bank Credit Agricole, met 8,9 miljoen bezoekers, gevolgd door twee banken uit het Verenigd koninkrijk, Lloyds Banking Group plc (7,3 miljoen bezoekers) en The Royal Bank of Scotland (7 miljoen bezoekers). Op de veertiende plek staat Rabobank Group met ruim 3,2 miljoen bezoekers.

In Nederland ging in februari meer dan de helft van de online bevolking online om debankzaken te regelen. Op de tweede plek kwam Frankrijk met bijna 50 procent van de internettende inwoners. Zweden nam de derde positie in met ruim 48 procent.

Deel dit bericht

1 Reacties

none

Logisch als je er toe gedwongen wordt geef mij maar de offline applicatie.  Zoals de rabobank zelf stelt, offline software is te duur (jawel met 2,8 miljard winst). Laat de banken maar lekker alles convergeren naar een systeem. En als iedereen online is, dan is het even wachten op de eerste DDos attack en heel nederland ligt financieel plat. (en dat kan)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond