Deel dit artikel
-

Nederlands Dancekanaal op YouTube over 5 miljoen abonnees

Het YouTubekanaal van dancelabel Spinnin’ Records is een van de meest bekeken ter wereld en gaat over de grens van vijf miljoen abonnees heen.

Al vrij vroeg zag Spinnin’ Records in dat YouTube een handig promotiemiddel is voor de tientallen dj’s die bij het label zijn aangesloten. Zo wordt van iedere nieuwe plaat een teaser en doorgaans ook een clip online gezet. Daarmee ontwikkelde het kanaal Spinnin TV zich in de afgelopen jaren tot een soort MTV, een nichezender met muziek.

Het kanaal wordt inmiddels ook als zodanig herkend door het publiek, doorgaans mensen van tussen de zestien en 26 jaar. Van alle muziekkanalen is de nummer 18 in termen van abonnees. Rihanna en Justin Bieber heeft ‘maar’ twee keer meer views op Vevo. En van alle kanalen op YouTube is Spinnin’ Records de nummer 72 met 5,1 miljoen abonnees en 2,48 miljard views.

Spinnin’ TV laat onder andere videoclips zien van Sander van Doorn, Martin Garrix en Afrojack. Door het tekenen van de juiste releases en een zeer gestructureerde strategie en promotie van hun video’s behaalde het kanaal in december vorig jaar drie miljoen abonnees en doorbrak het de grens van twee miljard views op de meer dan vijfduizend video’s die op het kanaal te vinden zijn.

Foto: Sarah Cooper PR (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond