Deel dit artikel
-

‘Nederlands’ GitLab naar de beurs

Het Amerikaanse bedrijf GitLab van de Nederlandse CEO Sytse Sijbrandij vraagt een beursnotering in de VS aan.

Mogelijk volgende maand al kunnen aandelen GTLB op de Nasdaq worden gekocht. De plannen voor een beursgang waren al lang bekend, maar worden vanwege corona wat later uitgevoerd dan eerst gepland. Het is nog niet bekend hoeveel aandelen tegen welke prijs in publieke handel komen.

GitLab is een online platform waar softwareprojecten op worden gepland, uitgevoerd en beheerd. Het concurreert met bedrijven als Atlassian en GitHub. De laatste kwam in 2018 voor 5,8 miljard dollar in handen van Microsoft.

Het zogeheten DevOps-platform een geannualiseerde omzet van 233 miljoen dollar (+69%) en 3.632 klanten. Tien procent van hen brengt jaarlijks minstens honderdduizend dollar omzet op. Klanten geven ook steeds meer uit bij GitLab. Dat is af te leiden uit de ‘net retention rate’. Die ligt op 152 procent. Het team van 1.350 man werkt honderd procent remote, niet vanuit kantoor.

Onder de gebruikers bevinden zich onder meer NASA, Alibaba, CERN, GNOME en SpaceX.

De snelle groei wordt als een van de risicofactoren genoemd. “Dat levert continue druk op op het management en operationele en financiële bronnen. En onze klanten verwachten steeds meer van onze producten. Wij moeten daarom steeds meer complexe commerciële klantrelaties aangaan.”

Bij de laatste investeringsronde werd GitLab gewaardeerd op zes miljard dollar. Sinds de oprichting heeft het nog geen winst gemaakt. Het verlies in boekjaar 2021 bedroeg 192 miljoen. In de eerste helft van kalenderjaar 2021 was dat 69 miljoen dollar.

Een interview met Sytse Sijbrandij met Fast Moving Targets uit juni 2020:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: WOCinTech Chat (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond