Nederlands Klomptek biedt product aan in Midden-Oosten

Klomptek breidt de distributie van Remote Call Manager, waarmee het belgedrag van zakelijke telefoons wordt beheerst, uit naar het Midden-Oosten en Arabische landen in Noord-Afrika.
Eerder mocht de Nederlandse start-up zichzelf presenteren op The Next Web. "We zijn het afgelopen jaar begonnen in Nederland. Vanaf januari zijn we global gegaan", aldus CEO Robert Harmsen.
De software wordt nu aangeboden in 19 landen. Waaronder landen als Egypte en Koeweit. De Scandinavische landen staan ook op de lijst en Engeland ‘volgt daarna’.
Beperkt twitteren
Klomptek heeft een device management-systeem ontwikkeld voor mobiele apparaten. Bedrijven kunnen met het Remote Call Management-systeem via de webbrowser mobiele telefoons monitoren, beheersen, beveiligen en het niet-zakelijke gebruik limiteren. Een systeembeheerder kan bijvoorbeeld vastleggen dat een groep werknemers een beperkt aantal minuten per dag privé mag bellen of dat een enkele werknemer in het buitenland niet kan internetten, maar wel zijn mail kan lezen. En er zijn API’s voor integratie met ERM- en CRM-systemen.
De Nederlandse start-up werkt met distributeurs. "Wij doen geen verkoop, maar software", aldus Harmsen. Voor het Midden-Oosten werkt Klomptek samen met FCC-Kuwait. "We geven geen klantnamen, maar er zit een heel groot bedrijf bij en veel kleine bedrijven. We hebben tussen onze klanten veel internationale bedrijven."
Winst
Of er het afgelopen jaar winst is gemaakt, daarover wil Harmsen geen uitspraak doen. "Ik zeg niet dat we geen winst hebben gemaakt, maar het is ook geen ja." Klomptek is self-funded, zo snel winst is onvoordelig, verklaart Harmsen zijn weinige woorden.
Een bedrijf kan met het product een analyse maken om te zien waar de kosten zitten. De gesprekken worden real time op de server geanalyseerd. Er komen meer producten aan, die zich op dezelfde markt richten. En voor het platform Android wordt het geschikt gemaakt. Maar ook over de toekomstplannen laat Harmsen niet het achterste van zijn tong zien.
Bron foto: whiteafrican (CC)
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
3 Reacties
Wouter
Link? <a href=" http://www.klomptek.com/"> http://www.klomptek.com/</a>
Johan Schaap
Tijdens The Next Web conference heb ik me ook al verbaasd over deze dienst. Op het eerste gezicht lijkt het logisch om de uitgaven aan mobiele communicatie als kosten te zien en deze te willen managen. Maar als je iets verder kijkt, dan is het natuurlijk een typisch voorbeeld van Penny-Wise, Pound-Foolish. Meer en meer vervaagt het verschil tussen priv? en zakelijk. En uit onderzoek blijkt dat mensen die priv? dingen doen op het werk, meer dan deze tijd thuis compenseren aan werk. Een werknemer die met de telefoon van de baas ook zijn priv?leven kan managen zal flexibeler en blijer zijn en dus beter functioneren. Daarbij is de mobiele telefoon ondertussen een platform waar je tal van nieuwe diensten e.d. op kunt uitproberen. Dat verbieden zorgt er voor dat werknemers minder makkelijk aansluiting vinden bij de laatste ontwikkelingen en beperkt de innovatieve kracht van de onderneming. Daarmee is gelukkig ook direct het succes van deze Klomptek bepaalt. Want klanten van deze software zijn waarschijnlijk klanten die niet zullen overleven omdat ze de aansluiting missen bij de (markt)ontwikkelingen en werknemers er niet willen werken.
Bert v A
Bij een kennis van mij gebruiken ze het op het werk. En het bevalt iedereen prima, ook de collega's. De directie geeft iedereen X belminuten prive per maand en na elk prive gesprek ziet mijn kennis direct op het scherm wat hij nog "tegoed" heeft. De kosten voor het bedrijf en voor mijn kennis blijven overzichtelijk. Als hij veel zakelijk belt blijft dat buiten zijn privebundel, daarover zijn nooit meer discussies. Ze gebruiken het ook voor de beveiliging van bedrijfsgegevens. Door dat ze dit nu gebruiken krijgen juist steeds meer mensen een telefoon vd zaak.