Deel dit artikel
-

Nederlands ‘Ride sharing’ zo goedkoop als OV

Toogethr voert een nieuw prijsbeleid in waardoor het even duur is om een auto te delen met iemand als het OV te pakken.

Een jaar geleden ging Toogethr van start, een marktplaats waar autobezitters anderen aanbieden om met hen mee te rijden tegen betaling. Met de ervaring van het afgelopen jaar voert het bedrijf een aantal wijzigingen door die het delen van ritjes eenvoudiger moet maken. In essentie komt het erop neer, dat de prijzen zijn verlaagd en vereenvoudigd.

“Ons bedrijf werkt volgens het netwerkeffect. Hoe meer mensen een ritje met een ander willen delen, en daar voor betaald worden, hoe meer mensen dat gaan doen. Wij moeten ervoor zorgen dat de gebruikersgroep vertrouwen heeft in de dienst en dat het extreem makkelijk moet zijn in gebruik. Daar gaat de meeste tijd in zitten en dat is ook de reden voor de huidige wijzigingen”, aldus medeoprichter Martin Voorzanger.

In het buitenland staken afgelopen jaar verscheidene vergelijkbare initiatieven de kop op. Ze verschillen per land enigszins qua opzet, maar de essentie is dat reizigers meer vervoersopties krijgen en hun voertuig met anderen delen. Het eigendom van de voertuigen kan in handen zijn van particulieren of van grotere bedrijven, zoals bijvoorbeeld Daimler.

Voorzanger: “Het lijkt te werken. Daags na de nieuwe prijsstelling, zagen we dat er 1164 nieuwe ritten werden aangeboden. Dat is substantieel meer dan anders. We hebben ook de balans over heel 2012 opgemaakt. Er zijn twintigduizend mensen die wel eens gebruikmaken van Toogethr. Er zijn dertigduizend ritten gevraagd en aangeboden. De meeste nieuwe gebruikers vinden ons via de media en mond-tot-mondreclame.”

Veel geld verdient het jonge bedrijf met zes medewerkers nog niet. Voorzanger en zijn team denken dat er minimaal honderdduizend actieve gebruikers op hun netwerk moeten zitten om ervoor te zorgen dat alle vragen naar een rit ook worden gehonoreerd. “We zitten nog in de fase van investeren voor groei.”

Foto: Kate Mereand-Sinha (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

van Deurzen

Hmmmm “net zo goedkoop als het OV” en het OV is in NL juist duur… Veelal is een carpool veel goedkoper te maken dan het OV, zeker niet net zo duur… Beetje apart

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond