Deel dit artikel
-

Nederlandse eBuddy is beste internationale startup

Het Amsterdamse eBuddy heeft een prijs in de wacht gesleept bij de Crunchies, de jaarlijkse verkiezingen voor tech en internetbedrijven. Verkozen tot ‘beste internationale startup, versloeg het bedrijf van Nederlandse bodem vier andere spelers.

In de verkiezingen van weblog TechCrunch moesten Fotonauts, OpenX, Vente-privee en Wuala het afleggen tegen het populairdere eBuddy. Wuala kreeg nog wel de titel runner-up mee, maar wist het publiek net niet genoeg te verleiden bij de stemmingen om eBuddy voorbij te streven.

In de categorie ‘Beste startup in 2008′ ging Facebook met de prijs aan de haal. De beste dienst kon op naam van Google worden geschreven, Google Reader won de ‘beste applicatie of dienst’-award.

GoodGuide won een award in de nieuwe categorie ‘grootste kanshebber om de wereld een betere plek te maken’. De iPhone 3G ging er, niet geheel onverwacht, vandoor met de prijs voor ‘beste gadget’.

Andere winnaars van de ‘Oscars van het internet’ zijn Amazon Web Services, Windows Live Mesh, Twitter, Facebook CEO Mark Zuckerberg CEO en Friendfeed.

Wat de kwaliteit van de award liet te wensen over. Meerdere beeldjes die de winnaars mee naar huis namen sneuvelden vrijwel direct vanwege slechte kwaliteit. Er worden ondertussen nieuwe gemaakt.

Maandelijks maken 3 miljoen mobiele bellers gebruik van de dataverbinding in hun telefoon om te chatten met eBuddy. Zij verstuurden onderling 1,5 miljard berichtjes via MSN, ICQ, Yahoo, MySpace en Google chat.

Deel dit bericht

5 Reacties

Bernard

Ebuddy bestaat al sinds 9 september 2003, maar de naam is pas actief sinds 1 juni 2006. De naam startup doet je eerder denken aan een beginnend bedrijf, maar dat kun je van Ebuddy niet zeggen. De kwaliteit van deze 'verkiezing' is dan ook net zo goed te noemen als de beeldjes.

Berend

eBuddy is gewoon aggregated IM op het web en mobiel. Wat is daar nu zo geweldig aan. Dat ze zo hard groeien is omdat iemand de grootste moet zijn maar ze zijn zeker niet de beste. Meebo.com heeft een betere strategie, meer geld en een betere affiliate strategie. Tevens is de interface van eBuddy slecht en ik vraag me af wat ze als toegevoegde waarde hebben wanneer Yahoo en Windows Live en alle andere social netwerken interconnected gaan werken op het gebied van IM. Dat lijkt me namelijk een logische stap in de evolutie van ieder communicatie middel.

maarten

Bovenstaande reacties zijn weer een klinkend voorbeeld van het Nederlandse onvermogen om hun helden te eren. Het is toch prachtig dat een Nederlands bedrijf tussen al die klinkende namen als winnaar uit de bus komt?

Dusta

Erg jammer die negativiteit, beetje ondersteuning kunnen Nederlandse startups wel gebruiken. En waarom niet trots zijn op Nederlands succes op internationaal niveau, waar ze weer een mooie prijs pakken? (Zie ook: http://dustablog.blogspot.com/2009/01/ebuddy-valt-in-de-prijzen.html )

Gijs

@berend is gewoon… mag ik je er op wijzen dat ebuddy een compleet andere strategie volgt dan meebo. Mag ik je er ook op wijzen dat ebuddy voor het online IM aggregation nooit externe funding heeft hoeven te gebruiken? De funding die ze nu hebben is enkel voor de mobiele app. Dit is echt een prestatie van jewelste! Tot slot… Als je het beter denkt te kunnen… Doe het dan en ga niet zonder enige kennis van zaken de reaguurder uithangen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond