Deel dit artikel
-

Nederlandse fabrikant e-readers en tablets failliet

De Nederlandse fabrikant van de e-readers en tablets Endless Ideas uit Utrecht is failliet. De onderneming bracht dit jaar nog een goedkope Androidtablet op de markt. Er wordt gewerkt aan een doorstart.

Als klein Nederlands bedrijf de internationale e-reader en tabletwereld willen veroveren, dat is blijkbaar toch niet zo eenvoudig. Dinsdag werd Endless Ideas van Johan Hagebeuk failliet verklaard.

Endless Ideas ontwikkelde onder de BeBook-vlag aanvankelijk alleen e-readers. In 2009 nam BeBook het op tegen de Kindle van Amazon. Een tweede versie werd dat jaar op de CeBIT beurs in Hannover getoond.  De BeBook Live werd de eerste tablet, die vanaf 21 juni in diverse grote Nederlandse winkelketens verkrijgbaar was. Bijzonder daaraan was de lage prijs van 279 euro.

Ondanks goede recensies moest men niet alleen concurreren met Apple, maar ook met Archos en Viewsonic die eveneens tablets onder de 300 euro aanboden.

Volgens curator J.V. Maduro wordt er gewerkt aan een doorstart. “Daar hopen we volgende week meer duidelijkheid over te krijgen.”

Hieronder een presentatie van het bedrijf op Mobile Monday uit januari 2010:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Peter Luit

Grappig dit filmpje hier tegen te komen……

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond