Deel dit artikel
-

Nederlandse fotosite komt met postkaartwidget

De nieuwe Nederlandse fotosite SandySmiles laat gebruikers postkaarten van eigen foto’s versturen via een Adobe Air-programmaatje. De site start maandag met een crossmediale campagne en biedt 2GB gratis opslag.

SandySmiles is een nieuwe online fotodienst van het bedrijf The Imagine Company uit Houten. De site gaat maandag officieel van start en biedt zowel het opslaan en delen van foto’s als het bestellen van producten van eigen foto’s, zoals fotoboeken, minialbums of postkaarten. De printpartner is het bedrijf DPP uit Houten.

Via een speciaal Adobe Air-widget kunnen SandySmiles-gebruikers ook postkaarten van eigen kiekjes te bestellen. "Een kaartje stuur je in een impuls en zo’n Air-applicatie biedt dat, doordat je de site niet hoeft te bezoeken", vertelt vice-prsident marketing Guido Kok van The Imagine Company. De postkaarten kosten 1,86 euro per stuk. Betaling gaat via iDeal en kost niks extra’s. SMS wordt volgens Kok nog als betaalmiddel toegevoegd.

Vrouwen doelgroep

SandySmiles biedt 2 GB aan gratis opslagruimte. De fotosite is lang niet de enige die gratis opslag van foto’s biedt en sommige buitenlandse sites bieden nog grotere capaciteit. Zo zal de nieuwe opslagdienst die wordt gekoppeld aan Adobe’s Photoshop 5 GB aan gratis ruimte bevatten.

Maar SandySmiles probeert zich volgens Kok te onderscheiden door zich te richten op eigen doelgroepen, zoals middelbare vrouwen. Die groep volgens Kok gekozen, omdat de site organiseren van foto’s makkelijk wil maken voor een bredere groep internetters. "Vrouwen zijn binnen gezinnen meestal degenen die van alles en nog wat organiseren en dat geldt ook voor foto’s."

Promoteams en Zylom-banners

De marketingcampagne voor de site start maandag en omvat promoteams die op stations in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag gaan flyeren, radiospotjes op de zender CityFM, boomerangkaarten en banners op de game portal Zylom.nl. Deze spelletjessite is erg populair onder middelbare vrouwen.

SandySmiles werkt nog aan mogelijkheden om foto’s door te plaatsen op externe sites. Ook een mobiele applicatie waarmee de meeste telefoons foto’s kunnen uploaden naar de site komt pas later dit jaar gereed. De site overweegt ook een mogelijkheid filmpjes te uploaden. Later volgen ook meer fotoproducten, zoals interieurvoorwerpen.

The Imagine Company heeft acht medewerkers en wordt gefinancieerd door een private investeerder van wie Kok de naam niet mag noemen. Het bedrijf werkt nog aan twee andere merken op het gebied van online foto’s: een site waar professionele fotografen hoogwaardige foto’s kunnen verkopen en een site waar musea reproducties van kunstwerken aan de man kunnen brengen.

In Nederland is de grootste concurrent van SandySmiles de site MijnAlbum.nl dat 1,1 miljoen geregistreerde gebruikers claimt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond