Deel dit artikel
-

Nederlandse startup slijt shopapplicatie in China

[Startup watch] De achterliggende technologie van 2style4you is in de smaak gevallen bij een top 5 e-commerce speler uit China. De Nederlandse startup heeft een webapplicatie waarmee in een profiel maten en lichaamskenmerken kunnen worden ingevoerd. De winkelende vrouw wordt hiermee op de site automatisch voorzien van een persoonlijk kledingadvies en bijpassende kledingstukken.

De Nederlandse site is eigenlijk een testbed om de achterliggende technologie aan buitenlandse retailers te slijten. De gebruiker voert op een profiel haar maten, probleemgebieden en overige lichaamskenmerken in, waaruit een figuuranalyse voortvloeit.

Gebaseerd op het figuurtype worden op een persoonlijke pagina kledingstukken getoond met uitleg waarom deze zijn geselecteerd. Het aanbod komt uit Nederlandse en buitenlandse webwinkels als Welikefashion.com, Dresses Only, Wehkamp.nl, Perfectly Basics, Mango, Orangebag, Esprit en Dorothy Perkins.

Het concept is in Nederland opgezet op basis van affiliate marketing. De bezoeker wordt doorgelinkt naar de verkopende retailer. 2style4you is aangesloten bij een affiliate netwerk en krijgt een feed aangeleverd. Op basis van de informatie in de feed worden de kledingstukken handmatig in een database ingevoerd aan de hand van verschillende kenmerken. Op dit moment staan er 4.000 kledingstukken op de site.

China

In Azië wordt er meer informatie bij de feed aangeleverd. Handig, want 2style4you wist de achterliggende technologie te slijten aan een van de grootste e-commerce spelers in China. Welke dat is, daar kan Barbara Snoeker, een van de twee oprichters, nu nog niks over zeggen. "ze gaan naar de beurs", is alles wat ze er over kwijt wil.

Het verdienmodel van Snoekers bedrijf is gebaseerd op pay per click. Er wordt 3 procent van de verkoopwaarde gevraagd. "Maar wanneer we de technologie integreren binnen de website van een retailer, dan is er een vaste licencing fee en een succes fee."

Na China moet het product ook aan de retailer worden verhuurd op de Europese markt.

Testbed

Op de site wordt volop geëxperimenteerd om het product te verfijnen. Onder meer met een virtuele kledingkast waarin geselecteerde kleding bewaard kan worden en een groep per lichaamstype waarbinnen vrouwen met elkaar kunnen communiceren en waartoe alleen vrouwen met hetzelfde lichaamstype toegang hebben. Binnenkort komt er ook kleuradvies bij. En een mobiele applicatie voor meerdere platforms, die in eerste instantie op de Chinese markt wordt gelanceerd en in een later stadium voor de Europese markt.

Het bedrijfje dat in maart 2009 van start ging won eerder een prijs van New Venture. 2style4you heeft 22.000 actieve aanmeldingen en een terugkompercentage van 65 procent. De site trekt rond de 500 unieke bezoekers per dag.

Deel dit bericht

6 Reacties

marko dobroschelski

Mooi !! van harte gefeliciteerd met dit verdiende succes. Goed concept van een paar sterke doorzetters samen met layar mijn favoriete technologie startup.

Cornelis

Van harte gefeliciteerd!

patrick

2style4you vind ik een mooi staaltje van vernieuwing als het gaat om toegevoegde waarde te leveren in een competitieve markt. Chapeau!

Marco van Ginkel

Onwijs gefeliciteerd en wat stoer

Robert Bruil

Superleuk nieuws Nicole en Barbara !!!!! Mooie kroon op hard werk! Grt, Robert Bruil

Martina Theuns

Wat een geniaal idee! En wat een geweldige website! Ik heb me meteen aangemeld.Dit wordt gegarandeerd een heel groot succes. Aan alle dames die Emerce lezen: ga een kijkje nemen, het is ?cht goed.Complimenten!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond