Deel dit artikel
-

Nederlandse techstartups haalden 1,7 miljard euro op

Nederlandse technologische startups hebben in 2020 bijna 1,7 miljard euro opgehaald bij durfkapitalisten. Dit is ondanks corona zelfs meer dan in recordjaar 2019, blijkt uit onderzoek van startup-adviesbureau Golden Egg Check.

Een kleine 264 zogeheten venture capital-investeringen in Nederlandse startups en scale-ups zijn voor het onderzoek in kaart gebracht. Hieruit blijkt er ruim 300 miljoen euro meer is geïnvesteerd dan in 2019.

De impact van corona lijkt al met al geen grote gevolgen te hebben voor de Nederlandse tech-sector. De eerste reflex van veel investeerders in het voorjaar was om prioriteit te geven aan hun portfoliobedrijven. In mei zag je alweer dat het aantal deals weer op peil lag.

Twee Amsterdamse bedrijven, MessageBird en Mollie, kwamen met hun ronde boven een waardering van één miljard uit, zodat zij nu ‘unicorn’-bedrijven zijn.

MessageBird, actief in mobiele communicatie, heeft met 200 miljoen dollar het grootste investeringsbedrag opgehaald. De waardering van het Amsterdamse bedrijf kwam hiermee uit op 3 miljard dollar, waardoor het de voor startups magische grens van 1 miljard ruimschoots doorbrak. Ook betaal-bedrijf Mollie kwam met de ronde van 90 miljoen euro boven deze grens uit.

Andere tech-bedrijven die meer dan 20 miljoen euro op hebben gehaald zijn onder andere actief in biotechnologie (zoals Neogene Therapeutics en Lava Therapeutics), de hightech-industrie (SMART Photonics) en duurzaamheid (Mosa Meat en The Protein Brewery).

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond