Deel dit artikel
-

Nederlandse vergelijkers: gratis Google Shopping geen probleem

Google Shopping toont webshops zonder dat zij daarvoor hoeven te betalen. Bij de Nederlandse vergelijkers moet hier, met uitzondering van Beslist.nl, voor betaald worden. Hoe denken de vergelijkers te gaan concurreren met gratis? (meer…)

Deel dit bericht

15 Reacties

Thijs B.

Vrij arrogante houding, die ze (naar mijn mening) snel zullen moeten gaan bijschaven. Google kan een ranking in gaan bouwen in het overzicht van shops. Daar hebben ze nog wel een algoritme voor liggen 🙂

Die vergelijkers in NL hebben al die jaren maar een paar shops vergeleken. Wat mij betreft is het een verademing dat Google nu alles meeneemt en niet alleen die paar grotere jongens.

Als er echt louche shops tussen staan, kan Google die makkelijk beoordelen. Als 1 partij die kennis in huis heeft, is het Google wel.

James

Ik mis hierbij een reactie van Tweakers.net. Zij hebben onlangs toch de prijs gewonnen voor de beste vergelijker? Lijkt me een zeer waardevolle toevoeging

Philippe

Ongelukkige uitspraak van Leon Kramer van Beslist:
“Kijk bijvoorbeeld naar Marktplaats, die Ebay van zich af wist te houden.”
Volgens mij zijn ze zelfs overgenomen

Jannemiek - Emerce

@James
Tweakers is inderdaad ooit uitgeroepen tot beste website van het jaar. Ik heb ze in dit stuk niet meegenomen omdat ze zich meer richten op een specifiek aanbod. De andere drie prijsvergelijkers hebben een breder aanbod.
Blijft staan dat een reactie vanuit hun kant een interessante aanvulling had kunnen zijn.

Jannemiek - Emerce

@Philippe, Wat Leon bedoelt is denk ik dat Marktplaats in Nederland nog steeds een hele goede marktpositie heeft naast eBay. Omdat Marktplaats het zo goed deed heeft eBay in 2004 inderdaad Marktplaats overgenomen. We schreven eerder nog een stuk over een terugblik op de verkoop van Marktplaats aan eBay. Dat is hier te vinden: http://www.emerce.nl/nieuws/kringloopwinkel-goed-na-marktplaatsmislukking-geen-nieuwe-webwinkel

Sjoerd

De opmerking van Leon over Marktplaats raakt kant noch wal. Marktplaats en eBay hebben zijn zelf een marktplaats waarbij de eerste marktleider was en is in Nederland (zolderkamergevoel kunnen de Amerikanen nu eenmaal niet nadoen) Maar bij de prijsvergelijkers ligt het heel anders: zij zijn voor 70-90% afhankelijk van Google of dat nu organisch of betaald is. Dus Google heeft de prijsvergelijkers niet nodig maar de prijsvergelijkers kunnen niet zonder Google.

Succes! 😉

Joost

Vrij laconieke reacties van de heren. Het kan niet anders dat dit grote gevolgen voor hun gaat hebben (en al heeft) qua ranking en traffic.
De Panda update en Google shopping. Het zijn zware tijden voor de vergelijksites.

Arjan Burger

Misschien begrijpelijk die reacties: het zal vriend en vijand duidelijk zijn dat Google deze markt gaat domineren. Google is immers het startpunt. Ik heb er een video column over gemaakt. Voor wie het zien wil: http://www.webthings.nl/google-shopping

Martijn Betgem

Ik denk het ook. Wie vergeten worden zijn de talloze webshops die in een nog stevigere strijd terechtkomen als het gaat om een plek op de 1e pagina van G. Er is immers 1 plek ‘voor vast’ ingenomen door…..Google.

Jan

Google zal deze vergelijkers hard raken, een groot deel van het traffic zal opdrogen of duurder worden. Dat men dat niet aangeeft is natuurlijk logisch vanuit het perspectief van de kalkoen.

Tjeerd Oenema

Wij hebben onze producten inmiddels geplaatst, google shopping is een overzichtelijke vergelijker. Onze naamborden en huisnummers toevoegen was zeer eenvoudig.

Jordy van Paassen

Goed begin aldus j-shop.nl nu maken ook website met kwalitatief goede content en prijs kans. Er wordt vanuit een andere hoek beoordeeld en ranking samen gesteld. http://www,j-shop.nl richt zich niet op de uitstraling maar op de vindbaarheid.

Marco Siemelink

Merk wel dat de dienstverlening van de bestaande vergelijkers nog beter is dan het huidige Google Shopping (communicatie makkelijker). Ben ook heel benieuwd of ze nog extra toegevoegde waarde gaan bieden t.o.v. Google Shopping.

Sjoerd van belastingaangifte dienst

Vrij arogante reacties van de heren. Het kan niet anders dat dit grote gevolgen voor hun gaat hebben qua ranking en traffic. Ben wel zeer benieuwd wat Tweakers hiervan te zeggen heeft. Sjoerd van belastingaangifte dienst

Tim

Ik denk inderdaad dat dit gevolgen heeft voor de prijsvergelijkingssites, maar ik denk wel dat er ruimte is voor meerdere vergelijkingssites. Ondanks dat Google Shopping meer invloed heeft, hebben de huidige prijsvergelijkers meer te bieden qua totaalaanbod (overzicht van aanbiedingen van webshops etc.). Wel is het aannemelijk dat Google Shopping langzaamaan een groot deel van de markt zal gaan domineren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond