Deel dit artikel
-

Neelie Kroes opent StartupDelta Mentoring Network in Silicon Valley

Neelie Kroes heeft StartupDelta Mentoring Network geopend aan de Westkust van de Verenigde Staten. Nederlandse startups met internationale ambities kunnen er begeleiding krijgen van ervaren techondernemers.

Met Silicon Valley als grootste techregio van Amerika en Los Angeles als voornaamste locatie voor media-en entertainmentbedrijven is dit een regio die veel Nederlandse ondernemers trekt.

Het mentorennetwerk is een publiek/privaat initiatief en vormt uitbreiding van het vorig jaar door premier Rutte geopende DutchBaseCampNYC, waarin inmiddels veertig lokale mentoren in actief zijn.

De geselecteerde mentoren van EveryTrail, Mobtest, RoOmy en Mundea Group hebben zelf veel ervaring met succesvol zakendoen in de VS.

StartupDelta heeft inmiddels niet alleen dergelijke netwerken in New York en aan de Amerikaanse westkust, maar ook in Boston en Londen zijn netwerken actief. Finland en Tel Aviv volgen later dit jaar, volgend jaar is het de bedoeling om netwerken in Azië en Latijns Amerika te starten.

Het uiteindelijke doel is om het grootste wereldwijde Nederlandse startup-netwerk te creëren, met actieve mentoren en startups in alle voornaamste tech hubs ter wereld.

Kroes verrichte de opening op het Nederlandse Consulaat in San Francisco in aanwezigheid van een tiental geselecteerde mentoren. Tijdens het rondetafelgesprek kwamen voornamelijk de praktisch zaken van ondernemen in de VS aan bod. Zo vertelde Klaas Lameijer, CEO van Symbaloo, luchtig over zijn debacle van 3 miljoen dollar in de VS, ‘wat in dit land kan en mag, dat is een groot verschil met Nederland’.

Neelie Kroes links naast Consul Generaal Hugo von Meijenfeldt tijdens de lancering van het mentorennetwerk aan de Westkust

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond