Deel dit artikel
-

Negen universiteiten maken virtuele studentenuitwisseling mogelijk

Studenten van negen universiteiten wereldwijd kunnen vanaf januari 2018 online keuzevakken volgen aan elk van deze instellingen en de behaalde studiepunten bijschrijven aan hun eigen universiteit.

De betrokken universiteiten spreken van een ‘virtual exchange program’, vergelijkbaar met het Erasmus-uitwisselingsprogramma. Ook daar halen studenten aan een partneruniversiteit studiepunten die meetellen voor hun opleiding ‘thuis’.

De betrokken universiteiten zijn TU Delft (initiatiefnemer), Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (Zwitserland), Wageningen University and Research, Rice University (VS), University of Queensland (Australië), Australian National University (Australië), University of Adelaide (Australië), Hong Kong University of Science and Technology en Universiteit Leiden.

Een van de vraagstukken die opgelost moest worden voor het verlenen van studiepunten voor online gevolgde vakken, was de tentaminering in combinatie met identiteitscontrole. Dat wordt voorlopig op een klassieke manier opgelost. Bijvoorbeeld: een student legt onder toeziend oog van een surveillant van de TU Delft en tentamen af dat is opgesteld en wordt nagekeken door een docent van een van de partners. Die stuurt de uitslag naar Delft waar de studiepunten geregistreerd worden.

Dit bericht is 8 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond