Deel dit artikel
-

Ook KU Leuven en Erasmus met MOOCs

De eerste Massive Open Online Course (MOOC) van de Erasmus Universiteit Rotterdam is online. In de MOOC ‘Econometrics: Methods and Applications’ kunnen studenten en professionals uit de hele wereld kennismaken met het vak econometrie en leren hoe zij economische en bedrijfsvraagstukken kunnen analyseren met datamodellen. Ook KU Leuven gaat Massive Online Open Courses (MOOCs) aanbieden.

De MOOC Econometrics wordt gratis aangeboden via het mondiale open course platform Coursera, waarmee de Erasmus Universiteit Rotterdam begin dit jaar een partnerschap sloot. In de MOOC bekijken studenten uitlegvideo’s, maken ze oefeningen en voeren ze een case-opdracht uit. De module duurt ongeveer zes weken.

Vanaf dit academiejaar kan men ook bij de KU Leuven terecht voor online cursussen over de Eerste Wereldoorlog, het mensenrechtenbeleid van de EU of e-psychology.

De MOOCs zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De voortgang van de studenten wordt in kaart gebracht met behulp van multiplechoice vragen, deelname aan discussiefora of peer assessment, waarbij de cursisten elkaar beoordelen op basis van criteria die de docent opstelt. Aan het einde van een geslaagde rit krijgt de cursist een certificaat.

Naast deze Massive Open Online Courses biedt de KU Leuven dit academiejaar ook twee Small Private Online Courses aan. Deze SPOCs zijn bedoeld voor een specifiek publiek en kan je enkel volgen mits toelating. Zo organiseert de KU Leuven dit jaar een cursus chemie die voorbereidt op het toelatingsexamen (tand)arts via een SPOC. Er is ook een SPOC over e-governance.

De MOOCs en SPOCs worden verzameld op het online cursusplatform edX, een initiatief van de Amerikaanse universiteiten Harvard en MIT. Dit platform verzamelt hoogstaande online cursussen van de meest gerenommeerde universiteiten van de wereld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond