Deel dit artikel
-

Netflix bevestigt investering in games

Wat eerst nog een gerucht was, lijkt nu serieus: Netflix wil in de nabije toekomst games gaan aanbieden. Mike Verdu, tot voor kort vice-president Reality Labs van Facebook en als zodanig verantwoordelijk voor Oculus Studios, gaat de nieuwe divisie leiden, zo maakte Netflix donderdag bekend.

Verdu heeft een lange staat van dienst: hij heeft ook nog voor Electronic Arts gewerkt, waar hij verantwoordelijk was voor titels als Plants vs. Zombies, De Sims en Star Wars: Galaxy of Heroes. Van 2009 tot 2012 was hij chief creative officer bij gamebedrijf Zynga. Verdu zal rapporteren aan Netflix COO Greg Peters.

De aankondiging had donderdag meteen gevolgen voor de koers van de aandelen GameStop en andere game-aanbieders.

In mei lekte al uit dat het Amerikaanse bedrijf gamingexperts aan het benaderen was.

Videogames moeten Netflix helpen om nieuwe abonnees aan te trekken en bestaande abonnees te behouden nu die steeds meer keuze hebben uit videodiensten als Disney Plus.

Mogelijk wil Netflix een variant op Apple Arcade lanceren, het gamingplatform dat onder meer via Apple TV toegankelijk is, maar details zijn nog schaars. Het zou ook kunnen dat de games via de bestaande app gespeeld kunnen worden. Zeker is dat Netflix zal kiezen voor een streamingvariant, waarbij games niet hoeven te worden gedownload.

Netflix werkte al langer samen met gamebedrijven aan videoseries over games, zoals The Witcher, Tomb Raider, Sonic the Hedgehog, Dota 2 en Assassin’s Creed.

Of met name Apple akkoord zal gaan met een iOS app die toegang biedt tot een collectie games is de vraag. In het verleden weigerde het bedrijf soortgelijke apps, onder meer van Microsoft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond