Deel dit artikel
-

Netflix verliest minder klanten dan verwacht

Netflix verliest nog steeds abonnees, bijna 1 miljoen in het tweede kwartaal, maar het waren er minder dan voorspeld. Bovendien verwacht Netflix weer klantengroei in het derde kwartaal.

Netflix maakt zware tijden door. Het bedrijf moest vorige maand al enkele honderden werknemers ontslaan omdat voor het eerst in zijn bestaan de abonnee aantallen sterk achteruit lopen.

Als gevolg van de pandemie hebben veel mensen minder te besteden en de concurrentie in streamingland woedt hevig. Ook probeert Netflix het delen van accounts tegen te gaan.

Netflix had in april gewaarschuwd dat het mogelijk 2 miljoen klanten zou verliezen in het lopende kwartaal. Dat nieuws kwam hard aan in Wall Street. Wall Street-analisten rekenden zelf op 1,84 miljoen vertrekkende klanten. Het werden er 970.000. Beleggers reageerden zojuist dan ook positief op het nieuws. Netflix blijft de dominante streamingdienst met bijna 221 miljoen betaalde abonnees wereldwijd.

De omzet groeide 9 procent naar 7,9 miljard dollar, en de winst steeg naar 1,4 miljard. De resultaten werden negatief beïnvloed door de sterke dollar. De Europese omzet was iets beter dan een jaar terug en het aantal abonnees groeide naar 73,9 miljoen. De Amerikaanse markt toonde daarentegen amper groei.

Een dezer dagen werd bekend dat Microsoft de exclusieve, internationale reclamepartner van Netflix wordt. Het bedrijf gaat goedkopere abonnementen introduceren met reclame.

Een officiële datum voor het nieuwe, reclame-ondersteunde abonnement is nog niet bekend. Dat zou al zo vroeg als eind 2022 kunnen zijn.

Netflix is altijd het eerste grote internetbedrijf dat zijn kwartaalcijfers onthult. De komende weken volgen onder meer Twitter, Amazon, Microsoft, Apple en Meta.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond