Deel dit artikel
-

Netflix wint Emmy Award

Niet enkel John de Mol won er een voor The Voice, maar ook het minder traditionele Netflix ging gisterenavond met de hoofdprijs naar huis. Een internetbedrijf dat de tv-wereld het nakijken geeft.

Drie Emmy’s won Netflix gisterenavond met zijn zelfgeproduceerde serie House of Cards. De belangrijkste daarvan is die voor de beste regie, gewonnen door David Fincher.

De hoofdprijs mag worden gezien als een belangrijke ommezwaai in de televisiewereld. Netflix heeft geen eigen zender, geen deals met kabelmaatschappijen en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste ‘televisiebedrijven’ van de wereld. In feite is het een videotheek met actuele series en speelfilms. Voor nog geen tientje in een maand kan de consument ongelimiteerd kijken via alle apparaten waar je een app op kunt zetten.

De productie van House of Cards is tot stand gekomen op basis van digitale kennis over alle kijkers. Netflix heeft zoveel kijkgegevens dat het precies weet welke nieuwe serie het wel en niet zal maken. Met dat soort gegevens heeft het House of Cards ontwikkeld. En met succes, zowel onder de kijker alsmede onder de vakjury’s.

John de Mol won gisterenavond in de categorie Reality (Competition Program) het felbegeerde gouden beeldje. Die had hij nog niet.

De Amerikaanse kabelbedrijven beginnen zich te wapenen tegen Netflix. Via de gewone televisie kan een consument niet in een keer een heel tv-seizoen van een serie on demand bekijken. Bij Netflix wel. Daarom werken de grote spelers op de tv-markt, volgens The Wall Street Journal, aan een eigen antwoord. Een aantal van hen sluit exclusieve contracten met producenten om ook in een keer een heel seizoen op hun eigen on demand portals te zetten. Het is niet duidelijk of dat voldoende aantrekkingskracht krijgt om impact te hebben op de Netflixgewoontes.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond