Deel dit artikel
-

New York Times in zee met Topix.net

The New York Times heeft een overeenkomst met knipseldienst Topix.net gesloten voor het plaatsen van artikelen uit de New York Times op Topix. Opmerkelijk genoeg gaat de krant Topix daarvoor betalen. Doel is het aantal pageviews van de New York Times op te voeren door middel van doorplaatsing op Topix.

The New York Times heeft bedongen bij Topix dat 3 artikelen uit de krant bovenaan komen te staan in 80 verschillende categorieen op de site van Topix. Het heeft in totaal 150.000 verschillende categorieen en zorgt dat de juiste artikelen op de juiste manier gerubriceerd worden.

Topix.net werd in 2002 opgericht en is een knipseldienst die artikelen van honderden verschillende website afhaalt en die via de Topix-site aanbiedt. Daarmee is het een soort centrale verzamelplaats van actuele nieuwsbronnen op het gebied van nieuws, sport, entertainment, gezondheid en wetenschap.

Dat The New York Times met Topix in zee gaat, is opmerkelijk te noemen. Tegen het einde van de internethype leken syndicatiesites zoals Topix ten dode opgeschreven. Zo ging in Nederland bijvoorbeeld syndicatiesite Yournews in 2001 failliet. Hoe het businessmodel van Topix in elkaar zit en hoeveel de New York Times Topix gaat betalen, is niet bekendgemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond