Deel dit artikel
-

NewMonday.com wil leidende positie veroveren

NewMonday.com wil de leidende positie van voorganger Intermediair op de recruitmentmarkt verder uitbouwen. Door samen met Randstad een matching-programma op te zetten, hoopt uitgever VNU de concurrentie voor te blijven. Er zal namelijk nog een shake out komen onder de vacature en recruitmentsites, meent Steven Veenendaal, publishing director van de site.

Gisteren haalde NewMonday haar relaties bij elkaar om nu eens uiteen te zetten wat de site allemaal gaat doen.

Een werkzoekende bezoekt hooguit twee of drie sites, zegt Veenendaal. Daarom is het zaak om in ieder geval bij de top twee te horen. Datzelfde geldt voor adverteerders, voegt David Plink, sales director van NewMonday toe. "De sites die weg zullen vallen, zijn die met de minst toegevoegde waarde. Een bezoeker is daar snel uitgekeken, en de adverteerder kan ook niet veel geboden worden."

Uit die gedachte is de samenwerking van uitzendbureau Randstad en uitgever VNU dan ook geboren. "Enkele jaren geleden zagen we veel nieuwe partijen in de markt komen, veelal start ups met veel geld. Daar zitten ook veel geldverdieners tussen", zegt Veenendaal. "Als het bij hen niet lukt, wordt de kraan dichtgedraaid. Bij ons is het core-business: Als het eens een jaartje minder gaat, tja, dan is dat maar zo."

Met een goedgevulde pot van 65 miljoen euro, afkomstig van Randstad is NewMonday begonnen met het ontwikkelen van een matching-programma. Met een gepersonaliseerde dienst probeert de site vraag en aanbod bij elkaar te brengen, waarbij de werkzoekende in z'n carriere wordt begeleid. Mocht er inderdaad een match ontstaan, dan betaalt het bedrijf dat iemand via de site binnenhaalt 5000 euro aan NewMonday, plus vijf procent van het eerste bruto jaarsalaris.

De site is inmiddels helemaal losgekoppeld van de printversie van Intermediair. Dat geldt voor zowel de content als de advertentieverkoop. Beide partijen moeten zelfstandig in staat zijn om hun broek op te houden, zegt Plink. "Advertenties verkopen voor online publicaties is ook een heel ander vak dan voor print."
De keuze voor de loskoppeling is zeer bewust, zegt Veenendaal. "Je kan beter jezelf opeten dan dat een ander dat doet", wijzend op de groeiende concurrentie.

Deel dit bericht

3 Reacties

M. Rozema

CV HANDEL Je ziet steeds weer dat grote organisaties niets snappen van de nieuwe economie! Terwijl alles op internet gratis aan het worden is, moet de werkgever bij Newmonday 10.000 – 15.000 gulden betalen voor een simpel CV-tje! Wie is er nog zo gek, nu je via GRATIS vacaturesites als Jobpool.nl en NationaleVacaturebank.nl gratis CV´s kunt krijgen! Met name de mogelijkheden van NationaleVacaturebank.nl doen absoluut niet onder voor die van Newmonday.com. Deze site heeft een zeer gevarieerd aanbod van vacatures en een plezierige zoekmachine. Bedrijven kunnen gratis al hun vacatures hier melden en de matchende CV´s worden per e-mail thuisbezorgd. GRATIS. Dat is nog eens wat anders dan de belachelijke prijzen van Newmonday. Ik zal hier nooit aan mee werken. Mijn CV vind je dus niet op Newmonday………. Marike Rozema 

frank nederstigt

korte reactie: gelul, een beetje zichzelfrespecterende en internetbekwame 'zoeker naar nieuw werk' kijkt veel mee dan 3 sites af. Ik heb er zelf nu al 8 op m'n lijst staan die ik wekelijks check. Er zijn zoveel vrije banen, die echt leuke baan zit zo verscholen tussen de 'zou kunnen, maar is het niet helemaal' banen dat je wel gek zou zijn om maar op hooguit 3 sites te kijken. De info staat gratis en voor niks voor je ter beschikking. Neen ik denk dat elke goedopgeleide baanzoeker op minstens een 8 a 10-tal sites wekelijks proeft voordat ie toehapt. Zeg nou zelf, wat doe jij? 🙂

Koen

Ja hallo, Marike. Volgens mij haal je nu toch echt een aantal zaken door de war. Het feit dat een aantal producten en diensten gratis kan worden aangeboden aan CONSUMENTEN, komt alleen doordat die producten en/of diensten bekostigd worden door ADVERTEERDERS. Als zelfs adverteerders, of werkgevers in dit geval, niet eens meer zouden moeten betalen, wie moet dan de rekeningen van de uitgevende partij uiteindelijk betalen? Wat gebeurt er als die adverteerders afhaken? Kijk maar naar Surf je Rijk.nl? De nieuwe economie zit niet zo in elkaar als jij denkt en Newmonday begrijpt het dus wel. Gratis voor de werkzoekende, betaald door de adverteerder. Dacht je nu echt dat het Internet een oude man met een rode cape en een mijter op een kreupele schimmel was? Dan heb ik nieuws voor je. Die bestaat niet. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond