Deel dit artikel
-

News Corp sluit nieuwsdeal met Facebook

News Corp (onder meer Wall Street Journal, Dow Jones en New York Post) gaat nieuws leveren aan Facebook, en ook met andere Amerikaanse uitgevers heeft het sociale netwerk al afspraken gemaakt.

Met de redacties van The Washington Post, BuzzFeed News en Business Insider (Axel Springer) heeft Facebook al overeenstemming bereikt, met de New York Times wordt nog gesproken.

Aanvankelijk wilde Facebook nieuws van zeker 200 verschillende uitgevers brengen, maar met slechts een kwart is een overeenkomst gesloten en vermoedelijk ook alleen voor de VS. Dat zou betekenen dat de berichten in Europa niet op de tijdlijn verschijnen.

Facebook betaalt kleine uitgevers naar verluidt enkele honderden duizenden dollars per jaar en de grote een paar miljoen, maar exacte bedragen zijn niet bekend gemaakt.

Met de deal hoopt Facebook, vaak bekritiseerd omdat fake nieuws vrij spel had op het netwerk, de kwaliteit van de berichtgeving te verbeteren. Facebook redacteuren bemoeien zich dan ook nadrukkelijk met de nieuwsselectie.

Het is nog niet duidelijk op welke wijze het nieuws wordt gebracht, eerder sprak Facebook topman Mark Zuckerberg over een aparte nieuwstab.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond