Deel dit artikel
-

Newzoo: Nintendo kan miljarden extra verdienen

Nintendo is met een omzet van 9,2 miljard dollar eindelijk teruggekeerd in de top 10 van gamingbedrijven. Dat concludeert het Nederlandse marktonderzoekbureau Newzoo. Newzoo schat dat de potentie nog wel beter benut kan worden en nog eens 2,5 miljard dollar extra zou kunnen halen uit abonnementen, in-game verkopen en mobiele games.

Zestig procent van de omzet van Nintendo komt momenteel van hardware. Met name de Nintendo Switch was vorig jaar het grote succes. Maar Sony ontleent slechts 34 procent van zijn inkomsten aan de PlayStation, en Microsoft iets meer dan een kwart aan de xBox. Deze bedrijven verdienen dus vooral aan software en abonnementen.

Nintendo heeft nooit goed gescoord met software, maar het wordt volgens Newzoo tijd dat daarin verandering komt. Ook uitgevers als Activision Blizzard, Electronic Arts, Take Two Interactive en Ubisoft verdienen flink aan software. De game-industrie als totaal verdient 66 procent van zijn omzet aan digitale diensten.

De Nintendo Switch heeft al een stroom van titels op gang gebracht, maar het grote moment wordt de lancering van Nintendo Switch Online in september 2018. De dienst wordt met 20 dollar per jaar de goedkoopste gamingdienst.

Deel dit bericht

3 Reacties

Sven

Het is 20 euro per jaar ipv per maand.

Ehhh

Ehhh, zover ik weet heeft Nintendo praktisch altijd in de top 10 gestaan op nummer 3 onder microsoft en Sony van meest winstgevende videogame bedrijven.

Rory

Top 10 positie heeft Nintendo altijd al gestaan. Kan me niet voorstellen dat zij ooit buiten de top 10 verbleven. Voor wat betreft de software vraag ik mij af of nintendo hier handel in ziet. wel kan ik mij voorstellen dat ook Nintendo wat meer gaat doen in de abonnementen. Vooral zich richten op familie en gezin zou slim zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond