Deel dit artikel
-

Pokémon GO levert 950 miljoen dollar op

Spelontwikkelaar Niantic Labs zette in 2016 voor 950 miljoen dollar om met het mobiele locatiegebaseerde spel Pokémon GO. Er zijn weinig mobiele spellen die bij de introductie een grotere impact hadden dan deze. Opvallend: andere spellen verdienden niet minder en werd niet minder gespeeld.

Een nieuw marktonderzoek van analyticsbedrijf App Annie geeft voor het eerst goed zicht op de impact van de lancering van Pokémon GO. Een hele generatie groeide op met Pokémon op televisie en heeft nu een goede databundel en eigen vervoer. Belangrijke ingrediënten voor het succes, nog eens los van het feit dat het begrip ‘buiten spelen’ een heel andere betekenis kreeg. Voor volwassenen en kinderen.

Het spel genereerde sinds de lancering op 6 juli in totaal 950 miljoen dollar omzet. Dat kwam overwegend uit het verkopen van spelonderdelen, gouden muntjes (pokécoins). App Annie zegt: “De consumentenbestedingen aan Pokémon GO overtreffen het bedrag dat bioscoopgangers wereldwijd uitgaven aan tickets voor ‘Batman v Superman: Dawn of Justice‘.”

Opvallend is dat de game-industrie als geheel amper last heeft gehad van de aandacht die naar Pokémon GO. Andere spellenmakers zijn niet minder gaan verdienen sinds de hype van het spel uit de stal van Nintendo en andere games werden niet minder gespeeld dan normaal. De analyse is dat er een nieuwe groep gamers op de markt is gekomen, mensen die anders amper tot geen mobiele spellen deden.

Qua aantallen gamedownloads is Niantic met stip de top 10-lijst van de wereld binnengedrongen. Het staat nu tussen namen als EA, Activision Blizzard, Supercell en Rovio. Op nummer negen. Dat succes is grotendeels toe te wijzen aan Pokémon GO en voor een klein deel aan het spel dat verantwoordelijk is voor de basistechnologie, Ingress.

De bijna miljard dollar aan omzet valt niet enkel toe aan Niantic Labs, een bedrijf dat is ontsproten uit de schoot van Google en werd afgesplitst. Een helft van de verdiensten gaat naar de licentiegever Nintendo.

De hype rondom het spel is ondertussen wel voorbij, zo laten een blik op Google Trends zien. Deze internationale grafiek is vergelijkbaar met het beeld dat voor Nederland geldt.

Foto: Maurice Weststrate (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Roefje

Steeds de zelfde vangen zo vermoeiend en saai en ik krijg geen 10 kilometer eieren er een gehad krijg je een Pokemon die je al heb level 27 en nog steeds geen lapras en snorlax je kan hem niet vangen en eieren krijg je niet

Erik

Heel toevallig heb ik vorige week sinds ik op 14 juli 2016 ben begonnen met spelen (NU IN level 29) een Snorlax gekregen. Overigen 8n augustus in mijn woonplaats arnhem-zuid een Lapras in het wild gevangen de week daarvoor zat er tevens ook een Gratis. Beide pokemon tot nu toe maar een keer tegen gekomen in het wild

Erik

In het vorige berichtje moet gratis = Gyrados zijn

rocky

Het begint nu wel saai te worden. Overal alleen maar rattata,weedle en pidgey. Nog geen gyrados gezien of snorlax. Zelfs geen vulpix. Wel 2x blastoise. Heel weinig ballen bij pokestops en vechten in de gyms verveelt ook.Geen ruiloptie of andere leuke update Ik ga er mee stoppen, ben er klaar mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond