Deel dit artikel
-

Next2news plaatst 180 ads in twee weken

[Startup Watch deel 1: Next2news] Mediabedrijf Next2news is sinds twee weken officieel van start en heeft inmiddels 180 advertenties geplaatst. “Wat wij bieden is natuurlijk een nieuwe inkomstenbron voor uitgevers”, aldus Sander Koppelaar, oprichter van Next2news. Het jonge bedrijfje is één van de genomineerden in de categorie ‘Grootste belofte’ tijdens de Dutch Startup Awards.

Zes online uitgevers, waaronder de Volkskrant en NRC handelsblad, bieden adverteerders de mogelijkheid om direct een rectangle te plaatsen bij een specifiek artikel voor een vaste termijn als een week of een maand. Next2news is het mediabedrijf achter de advertentiedienst dat meent hiermee vooral het adverterende midden- en kleinbedrijf aan te spreken. De adverteerder kiest zelf het artikel waarnaast de rectangle getoond moet worden.

Koppelaar: "We zijn twee weken geleden officieel van start gegaan. Inmiddels hebben we 180 advertenties geplaatst. Het soort adverteerder is heel breed."

Kan Next2news voor adverteerders een verschil kan maken in vergelijking met Google Adwords?

"Het ligt er aan of je het slim speelt. Je kunt qua klik- en prijsverhouding beter presteren dan een advertentie met Google Adwords, of je kunt er onder blijven. Je neemt toch een beetje een gok en die kan goed of minder goed uitpakken. We zien wel dat adverteerders er beter in worden, naarmate ze vaker adverteren."

Hoe zit het met de conversie?

"Wij hebben een sterke conversie. De artikelen die bij ons worden gelezen, zorgen bij de consument voor een juiste mindset. Vaak worden advertenties nog getarget op demografische gegevens, een man tussen de 30 en 40 bijvoorbeeld. Dat is achterhaald. Met de juiste mindset en een bijpassende advertentie, is de kans op conversie bij doorklikken groot. Bovendien zien we bij de meeste advertenties die via ons worden geplaatst hoge doorklikratio’s."

Wat is jullie doorklikratio?

"Over alle media gezien is de gemiddelde doorklikratio 0,2 procent. Bij Next2news zitten we nu op 1 procent. Veel adverteerders proberen het nu natuurlijk, om te kijken hoe het werkt, dus het wordt interessant om op de lange termijn te kijken hoe het zit."

Jullie gaan werken met alerts?

"We kregen de eerste week wel het bezwaar van adverteerders dat ze bovenop het nieuws moeten zitten, willen ze het effectief in zetten. Als je het vergelijkt met Adwords, daar zet je een campagne aan en dan loopt het. Je moet het dan tussentijds wel continu optimaliseren. Bij ons moet je de verschillende nieuwssites in de gaten houden. Binnenkort bieden we de mogelijkheid om je te abonneren op alerts wanneer een bepaald zoekwoord in een bericht voorkomt."

Waar is de prijs op gebaseerd?

"We hebben geen CPM-model, maar daar is ons model wel op gebaseerd. Afhankelijk van de rubriek waar het nieuws in staat en op welke site  worden onze basistarieven gebaseerd op de statistieken van het aantal keren dat een artikel wordt gelezen."

De Dutch Startup Awards worden georganiseerd door the Next Web in samenwerking met Emerce.

Deel dit bericht

5 Reacties

Xander

Geen slimme titel: "Grootste belofte"

Xander

Wel een hele effectieve benadering van Next2News trouwens.Zal beter voor ze zijn als ze die prijs niet winnen, niemand wil de grootste belofte zijn.

Edwin

We hebben met MoneyBird al een aantal advertenties via Next2News geplaatst. Het bevalt zeer goed. Sander heeft een sublieme website waar je heel simpel je advertentie mee kunt plaatsen. Het blijft voor ons een sport om de goede nieuwsberichten eruit te vissen en hier op een ludieke wijze ons product te promoten. Een mooi voorbeeld is hoe wij konden reageren op een nieuwsbericht van Jan des Bouvrie op de Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/economie/article1360345.ece  Kortom: een duidelijk systeem en een absoluut waardevol promotie medium!

Rob de Haan

Top site! Al veel gebruik van gemaakt en met succes. Ideaal als je met een relatief klein marketingbudget de massa wilt bereiken. Rob, Meetingspot.nl

Karel Kolb

Zijn FD, BNR Nieuwsradio, Z24, de Pers, Emerce, Sprout en Managementteam inmiddels afgevallen als partners? Dat vind ik snel na de werkelijke lancering van een initiatief dat breed (ook door mij) gezien wordt als een interessant platform.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond