Deel dit artikel
-

Nextcard op sterven na dood

Nextcard, de maatschappij voor internet creditcards, is zo goed als overleden. Het bedrijf heeft negentig procent van het personeel naar huis moeten sturen, en aanstaande maandag wordt het bedrijf van de Nasdaq gehaald. Dochtermaatschappij Nextbank, een online bank, heeft de deuren al gesloten. De bankdiensten zijn overgeheveld naar een overheidsinstantie.

In de hoogtijdagen van het internet beloofde Nextcard het online alternatief te zijn voor de grote creditcardmaatschappijen. Aanvankelijk ging het bedrijf het ook voor de wind, maar met de teruggang van de interneteconomie moest Nextcard inbinden.

In januari werd al bijna twintig procent van het personeel naar huis gestuurd. Nu worden nog eens 546 man ontslagen en blijven er 65 over om de laatste zaken af te handelen, zo schrijft Newsbytes

Aanstaande maandag verdwijnt het aandeel van de Nasdaq; afgelopen maandag sloot het op slechts veertien dollarcent. Eerder dit jaar was Nextbank de eerste online bank die op last van de regering gesloten werd. De bank werd onder curatele gesteld, omdat er "op onveilige en ondeugdelijke wijze gewerkt werd".

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond