Deel dit artikel
-

Nieuw social media-bureau voor personal brands

Jonatan de Boer keert terug in de media na een vier jaar durend internationaal start-upavontuur als general manager bij Bird. De ondernemer lanceert een social media-bureau voor personal brands: Socialite.

Bureaus die goed zijn in socialmedia zijn er legio. Dat is ook niet vernieuwend genoeg voor de hongerige media-ondernemer Jonatan de Boer. Jaren geleden, in 2013, bracht hij YouTube-netwerk Mediakraft naar Nederland en verkocht het drie jaar later aan televisieproducent MediaLane van Iris van den Ende. Vandaag lanceert hij bureau Socialite.

“Ik spreek de potentie aan van de socialmedia van bekende mensen. Er zit vaak meer in dan ze er uit halen. Dat is niet vreemd, want sociale media zijn niet de kernactiviteit van bijvoorbeeld een sporter, CEO, politicus of DJ. Maar het belang van digitale kanalen voor personalities wordt wel steeds groter. Het is dus ook zaak dat ze hun eigen narratief vormen.”

De Boer verzorgt zowel de strategische en creatieve kant maar kan ook productie verzorgen.

Met zijn propositie manoeuvreert de ondernemer zich tussen PR-bureaus, campagneteams en andere communicatieprofessionals. “Zie het maar zo: een artiestenmanager laat contracten dubbelchecken door een jurist. Zo heb ik de expertise voor personal branding.”

Socialite heeft al enkele BN’ers als klant, maar hun namen wil de ondernemer niet noemen.

“We pionieren ook op thema’s als web3, blockchain, metaversa en NFT’s. Daarin wil ik sparringpartner zijn. Als beginnend bedrijf moet je daar aan denken. Blockchaintechnologie brengt fundamentele veranderingen. Dan moet je willen pionieren.”

De Boer wil samenwerken met artiestenmanagers, platenlabels, zenderbazen, producenten, sportclubs, politieke partijen en andere belangenbehartigers. Socialite heeft inmiddels enkele partnerships opgezet met datatechnologiebedrijven en is Facebook-mediapartner.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond