“Niet te veel conclusies op basis snelle conversie”

Bedrijven moeten niet te veel conclusies trekken op basis van 'snelle' conversie. Een groot deel van de online aankopen vindt namelijk niet direct plaats nadat iemand op een advertentie heeft geklikt, maar op een later tijdstip. Dat concludeert Media Contacts Nederland uit onderzoek.
Media Contacts deed onderzoek naar de snelheid van conversie in de online reisbranche. Iets minder dan de helft van de online-aankopen wordt niet gedaan binnen het uur dat er op een advertentie geklikt is. Iets meer dan de helft van de aankopen wordt gedaan binnen een uur nadat op een link is geklikt.
Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van een technologisch platform dat metingen doet naar delay-to-action-aankopen, post-click en post-impressie aankopen. Het is niet altijd eenvoudig om conversie die op een later tijdstip plaatsvindt te meten. Iemand kan zich bijvoorbeeld op zijn werk oriënteren op een reis en thuis boeken. In dat soort gevallen maakt Media Contacts geen gebruik van ‘cookies’, maar vaneen panel om inzicht te krijgen in boekgedrag.
Het is van belang dat bedrijven de inzichten van dit onderzoek meenemen om hun optimale biedstrategie voor onder meer AdWords te bepalen, meent Björn Brouwer, managing director van Media Contacts. “Bedrijven zouden op basis van de daggegevens conclusies kunnen trekken, en hun biedbedragen op bepaalde zoektermen omlaag brengen. Sommige termen renderen echter pas op iets langere termijn.”
Sommige zoektermen leiden tot langzame en sommige tot snellere conversie, zegt Brouwer. “Wie een weekendje Londen boekt, hoeft daar meestal niet lang over na te denken en neemt een snel besluit. Als je met je partner een reis naar Sri Lanka gaat maken, dan wil je daar over praten en overleggen.” Dat soort inzichten moet je volgens Brouwer meenemen in de biedstrategie op zoektermen.
Media Contacts doet ook onderzoek naar de relatie tussen offline en online uitingen. De effecten van een tv- of radiocommercial zijn makkelijker te meten, vertelt Brouwer, dan effecten van een printcampagne. “Als je om acht uur een commercial uitzendt en dan een directe stijging van dataverkeer ziet, dan zie je een verbinding. Bij een advertentie in een tijdschrift is dat effect niet zichtbaar.”
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
5 Reacties
Heintje
Goh…………………………………echt?????????????????? Dus ook on-line loopt iemand wel eens langs de etalages en kijkt voor hij/zij wat koopt. Goed te lezen dat ze nu ook bij mediacontacts weten wat andere al jaren weten.
Eric
Ja dit is een beetje een open deur intrappen. Deze inforamtie is al jaren bekent en zeker bij oa affiliateprorgamma's weten ze hoe ze daar mee om moeten gaan. Onderzoek is wat mij betreft 3 jaar te laat, en hoop dat er niet erg veel geld aan is uitgegeven.
Maron Dijkslag
Beste Heintje en Eric, dit artikel is in navolging op een internationaal onderzoek dat is gedaan door o.a. Media Contacts UK voor specifiek Search Engine Advertising en nog specifieker SEA & Travel. Hetgeen wat in dit artikel gezegd wordt, is dat Media Contacts Nederland de bevindingen van het Engels onderzoek onderschrijft en dezelfde (alhoewel minder extreem) resultaten meet in eigen lokaal onderzoek. Dit komt niet helemaal goed naar voren, omdat het initiële artikel niet eerst geplaatst is op deze site en daarnaast omdat bovenstaand artikel herschreven is voor publicatie. Deze conclusies gaan dus niet over online advertising in het algemeen (zou dan inderdaad een beetje een open deur zijn), maar specifiek over SEA en de Travel branche. Ik geloof niet dat dit soort inzichten al drie jaar bestaan. Dan als laatste wil ik aangeven dat dergelijke uitspraken makkelijk te doen zijn (dat mensen eerst rondkijken en pas later tot aankoop over gaan), maar het daadwerkelijk aantonen door middel van onderzoek gebaseerd op N=7.500 is een ander verhaal dan zomaar in het wilde weg dit soort uitspraken doen. Hoop dat ik hiermee de informatie iets heb kunnen nuanceren en verduidelijken.
Jos Steynebrugh
Beste Maron,duidelijk, je toelichting. Suggestie: zou het in het kader van "Nederland, Innovatieland" en "Open communicatie" wellicht een idee zijn om een bruikbaar indiksel van jullie bevindingen te publiceren voor "algemeen gebruik"? Zoiets als dagreizen 1-2 dagen, impulsaankopen 0-1 uur, enz.Dat kan je doen ZONDER echt in je keuken te laten kijken en jullie research-eurietjes zomaar te grabbel te gooien. Dat zou leuk zijn voor mensen die er incidenteel of ad-hokkerig mee te maken hebben. Willen ze ECHT wat, dan weten ze meteen waar ze het moeten halen. Met een opdracht in de hand kom je door het ganse Internetland, toch? Groet,J. Steynebrugh
Robbert-Jan
Beste Maron,Jammer dat je toelichting het onderzoek nog verder ontkracht. Ik ken het originele UK onderzoek en dit Nederlandse stukje voegt niks toe. Het lijkt er op dat er een persbericht moest verschijnen waarin het leek dat Media Contacts in Nederland een onderzoek had gedaan. Een strategie die wel meer door Media Contacts wordt toegepast. Echter buiten de UK zijn de activiteiten van Media Contacts relatief beperkt met kleine landenorganisatie. Gezien de beperkte klantengroep van Media Contacts in Nederland binnen travel zou ik het de volgende keer gewoon lekker laten bij het, overigens wel aardige, Engelse onderzoek.