Deel dit artikel
-

Nieuw bedrijf Oerlemans voor de nieuwe tv-generatie

Reinout Oerlemans wil een nieuw mediabedrijf beginnen dat zich op alles behalve de traditionele tv-generatie richt. De producties richten zich voornamelijk op de YouTube- en Netflix-generatie.

Dat meldt Het Financieele Dagblad vanochtend op basis van gesprekken met bronnen rondom Oerlemans.

De status van het bedrijf is pril. De ondernemer is op zoek naar kapitaal bij derden om de bouw en groei mee te financieren. Het FD spreekt over een gewenst kapitaal van enkele honderden miljoenen euro’s. Dat geld zou worden besteed aan minstens een grote overname, mogelijk meer.

Oerlemans verkocht in 2014 zijn productiebedrijf Eyeworks aan Time Warner. De Amerikaanse activiteiten van Eyeworks bleven buiten de deal. Het is niet duidelijk wat de relatie van de nieuwe onderneming met Oerlemans’ Eyeworks is.

Foto: Dominic Alves (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Evelien de B.

Reinout gaat vast weer bij Joop van den Ende aankloppen. Joop was immers in het geheim ook de echte oprichter en drijvende kracht (achter de schermen) van Eyeworks. En Reinout was niks meer dan Joop z’n stromannetje.

Gijs Vroom

@Evelien Hier klinkt wat rancune of jaloezie?

wim Tjaberinga

@ Evelien: Pecunia non Olet. De wereld en Reinout zijn niet echt minder geworden door de komst en het succes van Eyeworks. Zijn nieuwe plannen zijn vooruitstrevend en mogelijk game changing in medialand. Het is meer dan tijd voor dit soort initaiteiven. Ik hoop dat Joop of andere investeerders met liefde middelen vrijmaken voor deze plannen!

Evelien de B.

@Gijs & Wim, ik gun iedereen het beste, ik zeg gewoon de waarheid. Vindt het namelijk wel relevant. Ik hou niet zo van geschiedvervalsing.

En sinds wanneer is ‘sponsored content’ zoals ‘Eigen Huis & Tuin’, waar ze zich op gaan richten, game changing? En de eerdere producties zoals de Nationale IQ Test, en het kopiëren van de ‘Sterren dansen op het ijs’ format waren ook verre van game changing.

Evelien de B.

*Vind

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond