Deel dit artikel
-

Nieuw bestuur IPAN gekozen

De IPAN-leden hebben gisterenvanavond op de algemene ledenvergadering in Hotel Arena in Amsterdam een nieuw bestuur gekozen. Vaste IPAN-ganger Boris Veldhuijzen van Zanten is de nieuwe voorzitter van de vereniging voor internetprofessionals en volgt daarmee Joost Broeren op. Internetveteraan Michiel Frackers komt in de raad van advies van IPAN.

Broeren houdt  het voorzitterschap na twee jaar voor gezien. Hij heeft geprobeerd van IPAN meer dan een 'incrowd clubje' te maken. Op de vraag of dat gelukt is antwoordt Broeren: “Nee, ik denk het niet. Qua leden zeker niet. Wel is het zo dat we bij de events mensen van buitenaf hebben weten te trekken. Mensen die normaal buiten de doelgroep zouden zijn gevallen. Zo hebben we events gehad over interactieve televisie en converging technologies. Daar kwamen ook mensen uit de uitgeefwereld op af. Wat dat betreft is het wel geslaagd.”

Ook wilde hij van de IPAN een soort kennisbank maken. Ook daarin is hij naar eigen zeggen niet helemaal geslaagd. “Het is heel moeilijk om kennis uit te wisselen binnen de IPAN. Ik heb onlangs een suggestie gedaan om kennis te verspreiden tussen mensen uit de IPAN-kennisgebieden via weblogs. Maar dat is nog niet van de grond gekomen. Ik ben heel erg druk geweest met de events.”

Toch is Broeren naar eigen zeggen tevreden over wat er bereikt is in de afgelopen twee jaar met IPAN: “we zijn tenminste gezond. we hebben ieder jaar positief gedraaid en minstens 25.000 overgehouden.” Dat heeft erin geresulteerd dat IPAN nu 60.000 euro in kas heeft. Bij het aantreden van Broeren waren er circa betalende 220 leden van de IPAN. Inmiddels zijn dat er 375.

Zijn opvolger, Veldhuijzen van Zanten, wil zich nog niet te veel in zijn kaarten laten kijken. “Ik wil dat IPAN een plek is waar je als je ernaar toe gaat je iets meemaakt, je iets leert en je iemand ontmoet waar je later nog wat aan hebt. Als je daarin slaagt ben je op de goede weg.”

Van concurrentie van 212 Amsterdam, een netwerkborrel voor interactieve marketeers, wil Veldhuijzen van Zanten niet te veel weten. “Ik ga zelf ook naar 212 Amsterdam, IPAN en 212 kunnen prima naast elkaar bestaan. Sterker nog: het zou best kunnen zijn dat we op een gegeven moment de handen ineen slaan.”

Verder wil dat Veldhuijzen van Zanten dat IPAN bekender wordt en wil hij meer leads genereren. Hij is er niet op uit om veel meer zieltjes te winnen voor IPAN, maar evenmin wil hij dat het ledental onder zijn voorzitterschap achteruitgaat. “Voorlopig gaat het mij om het kwaliteitsniveau van de bijeenkomsten ook naar een hoger plan te tillen,” besluit de kersverse voorzitter van IPAN.

De nieuwe IPAN-voorzitter is alles behalve een onbekende in de internetwereld. Veldhuijzen van Zanten zette in de gloriedagen van het internet V3 redirect services (1997) op. Zijn domeinnamen kocht hij in die tijd op het eilandje Tonga en kwam zo aan .to. Hij bedacht vervolgens slimme domeinnamen als go.to en come.to. Dus bijvoorbeeld come.to/john.

Vlak voordat V3 een miljoen leden had, verkocht Boris met zijn neef Hans-Poul Veldhuijzen van Zanten en Eric Visser (daar komen de 3 V’s vandaan) V3 aan FortuneCity (tegenwoordig Yahoo). Naar eigen zeggen voor een bedrag van 4 miljoen dollar in cash en een grote hoeveelheid (330.000) aandelen FortuneCity die vandaag de dag nog nauwelijks iets waard zijn.

In 2001 bedacht hij samen met een aantal anderen Hubhop (tegenwoordig KPN Hotspots), een leverancier voor draadloos internet. Dat verkocht hij samen met zijn partner Caspar Wenkebach in 2003 aan KPN. Tegenwoordig mag Veldhuijzen zich spambestrijder noemen. Hij heeft vorig jaar opnieuw samen met Wenckebach Junker opgericht. Dit jaar lanceerden ze Preople, een soort zoekmachine naar personen.

De overige mensen die in het nieuwe bestuur van de IPAN zijn gekozen zijn:

Vincent Gravesteyn – Penningmeester;
Michiel Pot – verantwoordelijk voor marketing/communicatie en nieuwe leden;
Ronnie Overgoor – Sponsoring;
John Meulemans – Events;

Daarnaast zal de raad van advies van IPAN worden versterkt met Michiel Frackers. Hij komt in de plaats van Taco Morelisse. Als het aan hem ligt, wordt IPAN een organisatie die zich vaker opstelt als een echte vereniging van internet professionals, die samenwerkt (en niet concurreert) met gerelateerde partijen als de ANMA, 212 Amsterdam en Digikring enerzijds en Nederland ICT, Media Werkgroep etc. anderzijds. “Daarnaast zou de IPAN meer als serieuze gesprekspartner moeten worden gezien door de overheden en politici,” zegt Frackers. Behalve Frackers zitten ook Han Gerrits, Jan Prins, Johan van Mil en Hans Veldhuijzen in de raad van advies van IPAN.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan Karel Keijn

Deze ALV was er een met veel humor, veel serieuze zaken en veel goede gespreksstof achteraf. Aan de orde kwamen zaken als verbreding van de vereniging en verhoging vd kwaliteit in events en uitingen en de kwaliteit en inzet van de aangesloten leden, diverse onverwachte moties (zoals een motie van de ex voorzitter kas controle Maarten Roelofs om de contributie te verlagen tot 99 Euro die het helaas net niet heeft gehaald) En wat was toch die post "club jeanine"…;-) Feit was dat dit een ongekend levendige alv was die veel beloofd voor de toekomst wmbt.. IPAN wordt hopenlijk weer een echte vereniging voor alle internet pro's eentje die er staat, met lef, visie, presence, gezond van lijf en leden! Boris Veldhuijzen en het nieuwe bestuur hebben nu de kans om dankzij de goede zorgen van twee vorige besturen van Mil en Broeren een inmiddels helemaal gezond kind, echt groot te maken.. GO Boris GO!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond