Deel dit artikel
-

Nieuw bureau specialiseert louter in voice-diensten

Ondernemers Maarten Lens-FitzGerald en Naos Wilbrink slaan de handen ineen en richten Conva Voice Services op. Ze specialiseren zich in het ontdekken, ontwerpen en ontwikkelen van voice-diensten voor het nieuwe medium zonder zichtbare interface.

Beiden hebben ruime ervaring met ondernemen in het domein van nieuwe media en interfaces. Wilbrink was oprichter van aFrogleap, tegenwoordig onderdeel van Merkle, waarmee hij als een van de eersten het terrein van mobiele app-ontwerp verkende. Lens-FitzGerald verkende ook al vroeg het mobiele domein en stond ook aan de wieg van AR-start-up Layar, nu onderdeel van Blippar.

Als oprichter en organisator van de Open Voice-events timmert Conva al enige tijd aan de voice-weg. Inspiratiesessies en prototypeontwikkeling werden reeds afgenomen door toonaangevende bedrijven. Vandaag maakt het ook bekend, dat het samenwerkingsverband heeft gesloten met belanghebbenden uit de overheid-, verzekerings- en technologiesector om 65+’ers met spraakbutlers te bereiken.

Voor klantgerichte organisaties roept voice nieuwe vragen op. Wat kan je ermee? Hoe klink je? Hoe word je gevonden? En: hoe past het in jouw bedrijf? Conva positioneert zich op dit moment enkel als sparringpartner, als bedrijf dat introducties en workshops verzorgt bij management-, marketing- en innovatieteams. Ze doe mee tot het punt dat er met prototypesprints een tastbaar en gevalideerd resultaat kan worden geleverd. “Vervolgens dragen we het over aan de interne ontwikkelteams, betrokken IT-partijen of bureaus”, aldus de ondernemers in een persbericht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond