Deel dit artikel
-

Nieuw e-learning platform voor middelbare scholieren

Een nieuw online onderwijsplatform Slimleren.nl biedt middelbare scholieren van havo en vwo vanaf januari de kans om vakken als wiskunde, natuurkunde, scheikunde, M&O en economie via internet te volgen. Het is volgens de initiatiefnemers de eerste keer in Nederland dat digitaal onderwijs op zo’n grote schaal voor deze groep leerlingen wordt aangeboden.

Het platform is bedoeld als een aanvulling op het klassikale onderwijs en om het middelbare onderwijs beter te laten aansluiten bij de behoefte van leerlingen, die in hun dagelijks leven veel meer technologie gebruiken dan op school. Doordat iedere leerling op zijn eigen manier en tempo kan leren verbeteren de schoolprestaties en verloopt het leerproces efficiënter.

De initiatiefnemers verbaasden zich erover dat ondanks alle beschikbare technologie en ondanks het veelvuldig gebruik van smartphones, tablets en computers door leerlingen, het middelbare onderwijs in Nederland nog steeds voornamelijk gebruikmaakt van boeken en schoolborden.

Het systeem van Slimleren.nl is volledig afgestemd op de stof die scholen behandelen binnen het voortgezet onderwijs. Scholieren kunnen online onbeperkt vragen oefenen, uitwerkingen lezen en video-colleges bekijken. Daarnaast kunnen ze theorieën, tips en vuistregels raadplegen en als laatste diagnostische toetsen maken. Het platform houdt de voortgang en resultaten bij zodat de scholieren per vak en onderwerp inzicht krijgen in wat ze wel en niet kennen. Als leerlingen bepaalde vragen niet begrijpen, kunnen ze vergelijkbare vragen oefenen, net zolang totdat ze de stof volledig begrijpen.

Zowel individuele leerlingen als scholen kunnen een abonnement nemen op het online leerplatform.

Het online platform begint met de vakken wiskunde, economie, management & organisatie en natuur- en scheikunde voor scholieren van de onderbouw van vwo en havo. Daarna wil het snel uitbreiden naar de vierde en vijfde klas en op termijn ook naar het vmbo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond