Deel dit artikel
-

Nederlandstalige MOOC van OU over e-learning gestart

Bij de Open Universiteit is de gratis online cursus E-learning gestart. De cursus is een MOOC, oftewel een Massive Online Open Course. MOOC’s zijn gratis online cursussen waarvoor geen vooropleiding nodig is en die geen limiet kennen wat betreft het aantal deelnemers.

Men kan vandaag aan de cursus beginnen, maar op een later moment instappen kan ook. Al meer dan vijfhonderd mensen hebben zich aangemeld.

De cursus E-learning loopt van 3 september tot en met 20 december 2013. Elke week is een aantal leeractiviteiten gepland. Vier online masterclasses over actuele onderwerpen op het vakgebied vormen het hart van de MOOC. De deelnemers krijgen daarnaast verschillende studietaken. Die bestaan uit opdrachten, waarin ze content bestuderen en die verwerken via groepsdiscussies en blogposts. De studietaken worden gedurende de cursus toegankelijk gemaakt. De deelnemers bepalen zelf waar en wanneer ze de opdrachten uitvoeren. De expertsessies, online paperpresentaties en aanvullende live-sessies vinden wel plaats op vaste tijdstippen. Docenten zijn Wilfred Rubens, Hendrik Drachsler, Liesbeth Kester en Marco Kalz, allen verbonden aan de Open Universiteit.

Al sinds 2006 biedt de Open Universiteit open onderwijs aan, in de vorm van gratis online cursussen. Deze cursussen zijn feitelijk MOOC’s avant-la-lettre, maar dan met de kenmerken van het OU-onderwijs: schriftelijk, zelfstudie, op elk moment starten, eigen plaats en eigen tempo. Sinds 2011 organiseert de OU daarnaast online masterclasses waarin live interviews met experts een centrale plaats hebben.

De MOOC E-learning wordt georganiseerd door de Open Universiteit en Kennisnet in het kader van het EADTU-initiatief OpenUp Education.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond