Deel dit artikel
-

Nieuw GLS-depot Amsterdam in aanbouw

GLS bouwt in Amsterdam een nieuw duurzaam depot voor de pakketafhandeling. De distributieruimte neemt toe met 6.200 vierkante meter. Dankzij een geavanceerde sorteerinstallatie en de 140 laad- en losdeuren kunnen hier meer dan twee keer zo veel pakketten als in het huidige depot worden verwerkt.

Het depot verrijst in het Atlaspark in de haven van Amsterdam. De infrastructuur zorgt volgens het voor optimale verbindingen met andere GLS-locaties. Bovendien is het centrum van Amsterdam binnen 10 minuten te bereiken.

De zonnepanelen op het dak zullen het depot in Amsterdam op een klimaatvriendelijke manier van elektriciteit voorzien. Door het gebruik van een warmtepompinstallatie wordt daarnaast het verbruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot verder gereduceerd. Ook zullen er laadstations voor elektrische voertuigen aanwezig zijn.

In de overslaghal zorgen vele dakramen voor meer daglicht. Tot slot profiteren de chauffeurs bij het laden en lossen van hun bestel- en vrachtwagens van een betere ergonomie omdat het laadoppervlak en de depotvloer zich op gelijke hoogte bevinden.

Foto GLS

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond